Кухня

Cemita poblana – універсальний мексиканський бутерброд

Фото: sheknows.com
Подібно до мексиканської торти, семіта – це бутерброд родом зі штату Пуебла в Мексиці. Зазвичай фарширований різноманітним смаженим м’ясом, авокадо, сиром, чіпотле та червоною сальсою, цей сендвіч універсальний і надзвичайно смачний.


Бутерброд отримав свою назву від виду булочки, з якої його готують. Семіта виникла в середині XIX століття і стала улюбленою стравою робітничого класу. Булочку готують зі здобного тіста і присипають насінням кунжуту. Іноді з булочки виймають серединку або притискають її, щоб створити більше місця для начинки.


Колись ці сендвічі готували здебільшого вдома і наповнювали їх картоплею, квасолею та кактусом нопал, оскільки яловичина, курка та свинина були недоступними для робітників та ремісників. Коли семіти стали продавати на ринку, їх стали наповнювати недорогим м’ясом, цибулею, чилі серрано та чипотле. Потім до начинки приєдналися авокадо та оливкова олія, які пом’якшували хліб, а з часом начинку стали робити із різноманітних видів м’яса та доповнювати сиром.


Справжні семіти можна купити тільки у Пуеблі. Колись, близько ста років тому, у місті було дев’ять семітеро, тобто пекарів, які виготовляли смачні запашні булочки, а шість з них мешкали у районі знаменитого місцевого ринку La Acocota. Саме там Марко Черветті та Юлія Аврора Огородник скуштували Cemita poblana під час своєї гастрономічної подорожі Мексикою та назвали його «сендвічем мрії». Скуштувати його, не покидаючи своєї кухні, можете і ви.



Інгредієнти
  • 1 семіта – булочка зі здобного тіста з кунжутом
  • 1 столова ложка соусу адобо
  • 2 консервованих чипотле, нарізаних соломкою
  • 1/4 склянки відвареної або запеченої свинини
  • 1 столова ложка подрібненої кінзи
  • 1/4 склянки натертого сиру (наприклад, моцарела)
  • 4 скибочки помідора
  • 1/2 невеликого авокадо, нарізаного скибочками


Приготування
Підготуйте інгредієнти. Розріжте булочку навпіл гострим хлібним ножем. За допомогою зворотного боку ложки натисніть на внутрішні сторони булочки, щоб утворити «кишеньку», у яку вмістяться інгредієнти для бутерброда.


Додайте по 1/2 столової ложки соусу адобо на кожну сторону булочки, а потім додайте половину перцю чипотле також поверх кожної половинки.


Додайте свинину в нижню половину булочки, а потім кінзу, сир, помідор та авокадо у верхню половину.


Закрийте бутерброд і щільно оберніть пергаментним папером. Розріжте навпіл і подавайте до столу. Насолоджуйтесь!