Фото: Taylor Deas-Melesh/unspashМексиканська «Маргарита» – один із найвідоміших коктейлів у світі. То ж не дивно, що рецептів його з’явилося безліч. Найбільша помилка, яку люди роблять під час приготування «Маргарити» в тому, що вони використовують занадто багато інгредієнтів, додаючи непотрібні лікери. Головне для неї – баланс солодкого та терпкого у келиху з кількома інгредієнтами, а це – справжня текіла з агави, свіжовичавлений сік лайма та нектар агави. Це і є класична «Маргарита», основа якої – агава.
Не замінюйте лайми лимонами, тому що сік лайму має унікальний терпкий смак. Використовуйте стиглі, соковиті фрукти та, якщо це можливо, органічні. Якщо рецепт простий – інгредієнти мають бути найвищої якості.
Яку текілу обрати для «Маргарити»?
Для чудової «Маргарити» потрібна якісна текіла. Найкраще обирати blanco tequila, або білу текілу, витриману протягом двох місяців або не витриману взагалі. Вона має найбільш природний аромат агави, який ідеально доповнює інші інгредієнти. Витримані текіли, такіañejo чи reposado, мають виразний деревний смак, який може бути занадто різким. Якщо на пляшці текіли, яку ви обрали, не вказано «100% agave», вона може містити штучні інгредієнти, цукор або кукурудзяний сироп.
Яку склянку обрати?
Традиційно «Маргариту» подають у келихах, що нагадує широкий келих для шампанського. Можна також використовувати склянку для мартіні. Скажемо по-секрету, що можна обрати і свій улюблений стакан. Наш рецептрозрахований на дві порції. Ви сміливо можете подвоювати або потроювати його, щоб приготувати вдосталь «Маргарити» для вашої компанії.
Інгредієнти
- 1/4 склянки текіли
- 2 ст. л. свіжовичавленого соку лайма
- 2 ст. л. нектару агави або 1 ст. л. простого сиропу (рецепт див. нижче)
- 2 ст. л. холодної води
- 1 лайм
- 3 ст. л. морської солі
Приготування
Підготуйте келихи для коктейлів. На тарілку або на дошку насипте морську сіль. Найкраще використовувати сіль грубого помелу, оскільки вона менше прилипатиме до обідка, забезпечуючи ідеальний баланс смаків. Не використовуйте дрібну звичайну сіль, оскільки вона зробить напій дуже солоним.
Розріжте лайм навпіл. Відкладіть половину для того, щоб прикрасити келих, іншу половину ще рез розріжте – теж навпіл. Проведіть долькою по краю келиха. Переконайтеся, що він досить вологий, щоб сіль могла прилипнути.
Переверніть склянку і втисніть у сіль, щоб вона прилипала до краю. Помістіть підготовлений келих в холодильник, щоб охолодити.
Додайте кілька кубиків льоду в коктейльний шейкер. Додайте до шейкера текілу, сік лайма, нектар агави або сироп, холодну воду та енергійно струсіть протягом 20 секунд і перелийте в охолоджений келих. Прикрасьте долькою лайма. Насолоджуйтесь!
Для простого сиропу
- 1 склянка цукру
- 1 склянка води
Насипте цукор у сотейник, додайте воду. Нагрівайте суміш на середньому вогні, постійно перемішуючи дерев’яною ложкою, щоб цукор швидше розчинявся.
Як тільки цукор повністю розчиниться, зніміть з вогню. Налийте сироп в банку, остудіть. Відкладіть необхідну кількість для приготування «Маргарити». Решту накрийте кришкою до наступного використання. Сироп зберігатиметься приблизно три дні.