Чи можливо собі уявити смачну вечерю без напою? А мексиканські напої не менш яскраві, ніж страви.
Техуіно Холодний напій з ферментованої кукурудзи, який надзвичайно популярний у штаті Халіско. Він виготовляється з того ж кукурудзяного тіста, з якого роблять тортильї. Для техуіно його змішують із водою та коричневим цукром.
Пульке Пульке – це алкогольний напій молочного кольору, виготовлений із ферментованого соку рослини агави. Це попередник текіли, який відомий, щонайменше, 2000 років і колись був доступний лише для священиків та знаті. Ацтеки називали його «напоєм богів». Після втрати популярності у ХХ-му столітті, зараз пульке повертається, незважаючи на досить кислий, дріжджовий присмак.
Агуа-де-Ямайка Якщо ви віддаєте перевагу безалкогольним напоям, то агуа-де-Ямайка – ваш вибір. Це трав’яний холодний чай, виготовлений із пелюсток гібіскуса. Агуа-де-Ямайка популярний напій, і це не просто так – він смачний, освіжаючий, а також потенційно корисний. Його прихильники стверджують, що чай допомагає знизити рівень холестерину та кров’яний тиск.
Мічелада Останній з найкращих мексиканських напоїв – це мексиканська cerveza preparada, тобто пивний коктейль, виготовлений з томатного соку, гострого соусу, соку лайма та пива. Як і слід було очікувати, його смак дуже виразний, а ще – у Мексиці його п’ють на ранок після яскравих вечірок. Щоб приготувати мічеладу вдома вам знадобиться:
1 пляшка пива, краще всього пасуватиме мексиканська Corona
Підготуйте стакан – змочіть його край скибочкою лайму і опустіть в сіль. Ще одну скибку збережіть для подачі, а з решти лайму вичавіть сік у стакан. Далі покладіть кубики льоду, залийте їх томатним соком та соусами, наповніть склянку пивом. Акуратно розмішайте, прикрасьте стакан збереженою скибочкою лайму. Смачного!