Фото: kiwilimon.comЕнчілада – традиційна мексиканська страва, вона смачна, ефектна, і, звичайно, гостра. Це обсмажені тортильї з начинкою, запечені під соусом чилі. Зазвичай, для енчілади використовують чилі роха – червоний соус, або чилі верде – зелений. Начинки також різняться – це може бути сир, овочі або м’ясо.
Штат Сан-Луїс-Потосі, на честь якого і назвали Enchiladas Potosina, має унікальний стиль приготування енчілади. Для них попередньо занурюють тортилью в гострий соус із чилі гуахільо, а потім готують з кількома ложками соусу, приготованого з чилі анчо, чилі серрано, зеленими та червоними томатами. Тортильї також злегка підсмажують та складають навпіл, а не загортають.
Як і в кожній мексиканській страві, якість інгредієнтів дуже впливає на результат. Тож обирайте свіжі та якісні продукти. Найкраще використовувати домашні тортильї, приготовані за нашим рецептом.
Інгредієнти
8 зелених помідорів
½ середня біла цибуля
1 помідор (бажано сорту сливка)
2 чилі гуахільо
2 чилі анчо
1 чилі серрано
2 склянки курячого або овочевого бульйону
200 г сиру, що добре плавиться (наприклад, чеддер)
200 г сиру фета
½ склянки сметани
½ склянки олії
12 тортилій
Приготування
Приготуйте соус. Видаліть насіння і стебла зперців чилі. Замочіть чилі в 2 склянках теплої води на 10 хвилин.
Покладіть зелені помідори, червоний помідор і чилі серрано в каструлю, додайте води, щоб покрити інгредієнти. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть 10 хвилин.
Змішайте у блендері чилі гуахільо з ½ склянки води і відставте. Ми використаємо цей соус для змащування тортильї перед смаженням.
Дрібно наріжте цибулю. Підігрійте на сковороді три ч. л. олії, обсмажте цибулю на середньому вогні, поки вона не стане напівпрозорою. Додайте цибулю до суміші зелених томатів, помідора чилі серрано, додайте чилі анчо. Змішайте у блендері соус до однорідності.
Поверніть соус у сковороду та готуйте 20 хвилин на середньому вогні. Потім додайте сіль, перемішайте.
Приготуйте тортильї. Опустіть кожну тортилью у підготовлений раніше соус із чилі гуахільо або змастіть коржі пензликом з обох сторін. Покладіть на кожну тортилью шматочок сиру, що плавиться, складіть її навпіл. Нагрійте на сковороді півсклянки олії. Помістіть одночасно 4 енчілади в гарячу олію.
Покладіть щедру ложку приготованого раніше гострого соусу на кожну енчіладу. Смажте 30 секунд, переверніть і покладіть ще ложку соусу з іншої сторони. Смажте ще 30 секунд.
Сервірування
Подавайте по 4 енчілади на порцію. Зверху додайте сметану, подрібнену фету та дуже тонко нарізані кільця цибулі. Зауважте, ці енчілади подаються теплими, а не гарячими.