Кухня

Торта – хуліганка серед бутербродів

Фото: Jeswin Thomas/unsplash
Мексиканська торта – це хуліганка у світі бутербродів, знаменита своєю пікантною начинкою та хрустким ароматним хлібом. У цьому простому рецепті чорна квасоля змішується з гострими мексиканськими ковбасками чорізо. Ця ароматна суміш потім потрапляє на булочки болільйо.


Болільйо, майбуть, найбільш «мексиканський» хліб з усіх. Це невеличкі білі булочки – м’які всередині і хрумкі ззовні, схожі на французькі багети. Їх нарізають на шматочки та складають у кошики, щоб подати до обіду. Саме їх найчастіше використовують для приготування знаменитих бутербродів торта. М’яку частину під назвою migajón зазвичай виймають, щоб у болільйо вмістилося якомога більше начинки.


Інгредієнти
  • 1 столова ложка олії, плюс ще трошки для змащування хлібу
  • 220 г ковбасок чорізо, очищених від оболонки
  • Дві банки чорної квасолі (по 400 г), зціджені
  • Сіль і свіжозмелений перець на свій смак
  • 4 булочки болільйо (або чотири 15-сантиметрові шматочки свіжого багету)
  • 120 г свіжого м’якого козячого сиру
  • 1 авокадо Хаас, тонко нарізаний скибочками
  • Подрібнений салат ромен і нарізаний маринований халапеньйо для гарніру


Приготування
У великій сковороді розігрійте 1 столову ложку олії. Додайте чорізо і готуйте на помірному вогні, помішуючи, щоб розбити всі грудочки, поки м’ясо не підрум’яниться (не повинно лишитися і сліду від рожевого кольору), це забере приблизно 10 хвилин. Додайте квасолю і, використовуючи картоплем’ялку, розімніть суміш. Тушкуйте, часто помішуючи, приблизно 4 хвилин. Приправте сіллю і перцем, накрийте кришкою і тримайте в теплі.


Нагрійте сковороду на середньому вогні. Розріжте булочку уздовж з одного боку і розкрийте її, витягніть трошки м’якоті, зробивши невеличкі заглиблення. Змастіть булочку всередині оливковою олією, покладіть хліб м’якою стороною донизу на сковороду і смажте приблизно дві хвилин. Переверніть і смажте хліб ще хвилину, поки він не стане хрустким. Перекладіть на робочу поверхню розрізаною частиною догори.


Спочатку розмажте на булочках м’який козячий сир. Потім додайте на кожну булочку приблизно півсклянки начинки із квасолі та чорізо (залишки начинки складіть у контейнер та тримайте в холодильнику), додайте четвертинку авокадо, листя салату та маринований халапеньйо.


Закрийте бутерброди, розріжте навпіл і подавайте до столу. Начинку з чорізо та чорної квасолі можна зберігати в холодильнику до 2 днів. Перед використанням її слід обережно розігріти.  Страва має насичений землистий смак. Ці торти із квасолею та чорізо, найкраще поєднуються із прохолодним солодовим мексиканським пивом.
2021-07-16 12:46