Кухня

Чурос – іспанський спадок з відлунням Китаю

Фото: WantTo Create/unsplash
Хрумкі, ароматні, солодкі – чурос одні із найулюбленіших солодощів у Мексиці. Це палички із тіста, обсмажені у фритюрі, щедро присипані цукром та корицею. Зазвичай їх їдять, попередньо зануривши у гарячий шоколад.


Чурос мають непросту історію. До Мексики ці солодкі палички потрапили з Іспанії. Деякі історики кажуть, що десерт чурос – не що інше, як нащадок китайської випічки під назвою ютіао. Інші кажуть, що чурос – це винахід іспанських вівчарів, які смажили тісто з борошна, води та солі як замінник свіжого хліба. За цією ж версією випічку назвали на честь овець породи чурро, тому що тісто після обсмажування  схоже на їхні роги.


Незважаючи на заплутану історію десерту, ми точно знаємо, коли до чурос приєднався шоколад, після чого й виник цей солодкий і популярний дует – яким ми його знаємо зараз.
Рецепт чурос до Мексики привезли іспанські колонізатори. Тут до паличок додали солодку цукрово-коричну присипку та шоколадний соус.


Є також фарширована версія десерту, яку називають «чурос реллено». Смужки з тіста наповнюють кремом із карамелізованого молока або іншими солодкими начинками.
Незалежно від того, будете ви їх фарширувати чи ні, чурос готуються швидко і мають неперевершений смак!