Кухня

6 запашних трав для приготування мексиканських страв

Фото: balconygardenweb.com
Мексиканську кухню неможливо уявити без приправ та спецій. Від сальси до супів – всюди зустрічаються запашні трави (свіжі або сушені), які додають стравам індивідуальності, смаку та виразності.


Кінза
Одна із найпопулярніших трав у мексиканській кулінарії. Її характерний смак зустрічається майже усюди! Кінза також додає свіжості до фірмової мексиканської гостроти.
Окрім того, кінзу можна використовувати по-різному, адже вона має «дві особистості». Зелене листя додають до страв свіжим, а коли рослина дозріває, то утворюється насіння – коріандр. Його подрібнюють і використовують для приготування соусів, супів, рагу, і не лише у мексиканській кулінарії.


Орегано
Орегано входить до складу букету з трьох трав – орегано, чебрецю та майорану – який дуже популярний як у середземноморській, так і в мексиканській кухні. Експериментуйте з цим ароматним тріо, щоб додати екзотичного смаку своїм улюбленим стравам.Зауважте, що мексиканський орегано відрізняється від середземноморського, його смак ніжніший і менш насичений.


Чебрець
Чебрець використовують у багатьох мексиканських стравах. Його теплий та виразний смак добре поєднується з гострою їжею. Коли ви заморожуєте чебрець, його аромат стає більш вираженим. Майте це на увазі, якщо ви використовуєте чебрець у страві, призначеної для заморозки.


Петрушка
Петрушка – ще одна трава, яка чудово доповнює гострі страви. Її яскравий смак прекрасно завершує сальсу. Петрушку найкраще використовувати у свіжому вигляді. На щастя, ви можете вирощувати її у себе вдома досить легко за умови достатнього освітлення.


М’ята
Нехай вас не дивує те, що запашна м’ята займає важливе місце у мексиканській кулінарії. Вона має насичений смак і працює однаково добре в основних стравах, салатах, напоях та десертах – універсальна приправа! Але головне – не перестаратися із її використанням.


Майоран
Це неймовірно насичена трава з глибиною і смаком, подібним до орегано, але більш складним. Не дивно, що майоран так добре вписується у багатогранні смаки латиноамериканської кухні. Це обов’язкова приправа на кухні кожного, хто любить готувати мексиканські страви.