Кухня

Chiles en Nogada – смак Дня незалежності Мексики

Фото: foodandtravel.mx
Chiles en Nogada зазвичай готують на святкування мексиканського Дня незалежності, оскільки кольори страви повторюють кольори мексиканського прапора – зелений, білий та червоний.


Chiles en nogada не складно приготувати, проте це вимагає часу. Але результат вартий кожної хвилини, проведеної на кухні, бо в нагороду ви отримаєте ситну страву із глибоким смаком, яка ідеально підходить для особливого випадку. Любов і увага до деталей мають значення. Для красивої презентації усі інгредієнти для начинки краще порізати на однакові за розміром невеличкі шматочки.


Chiles en Nogada – фаршировані перці у соусі – вперше були представлені 28 серпня 1821 року, одразу після підписання Кордовського договору, за яким Мексикак стала незалежною від Іспанії. Військовий командувач та імператор Мексики з 1822 по 1823 рік Августин де Ітурбіде підписав договір у місті Кордова штату Веракрус. Потім він приїхав до Пуебли, де містяни влаштували велике святкування. Саме для цього свята монахині монастиря Санта-Моніка використали сезонні інгредієнти та створили страву, яку ми зараз знаємо як Chiles en Nogada.


Інгредієнти


Для соусу nogada
1 ¼ склянки сметани
½ чашки волоських горіхів
½ чайної ложки кориці
1 ст. л. коричневого цукру


Для подачі:
2 маленьких граната або 1 великий
1 невеликий пучок петрушки


Приготування
Помістіть м’ясо у каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння на повільному вогні та варіть м’ясо до готовності близько 20 хвилин. Коли м’ясо звариться, вийміть його з каструлі і дайте йому охолонути. Бульйон збережіть.


Подрібніть інгредієнти для начинки. Наріжте м’ясо, цибулю, моркву, кабачки, картоплю та цукати однаковими кубиками. Подрібніть мигдаль дуже дрібно.


Приготуйте томатний соус. Помідори розріжте навпіл і покладіть в блендер, додайте склянку бульйону, змішайте до однорідності.


Розігрійте 3 столові ложки олії на сковороді на середньому вогні. Підсмажте цибулю протягом двох хвилин, потім додайте картоплю, перемішайте і тушкуйте ще п’ять хвилин.
Додайте подрібнене м’ясо і перемішайте. Потім додайте пюре з помідорів.


Додайте моркву, кабачки та родзинки і тушкуйте п’ять хвилин, поки томатне пюре не почне випаровуватися. Додайте горох, цукати або сухофрукти та мигдаль. Добре розмішайте.
Готуйте 15 хвилин, до готовності овочів. Якщо начинка стає занадто сухою до того, як всі інгредієнти будуть повністю готовими, додавайте бульйон по кілька столових ложок за раз.
Підготуйте перці до фарширування. Потримайте чилі над відкритим вогнем на конфорці. Коли вони почорніють з усіх боків, покладіть перці у пакет та щільно зав’яжіть, залиште на 15 хвилин.


Коли перці «пропітніють» у пакеті, з них легко можна буде зняти шкірку – відірвіть її або зішкребіть лезом ножа. Розріжте чилі уздовж з однієї сторони, обережно видаліть насіння. 


Приготуйте соус. Помістіть у блендер сметану, горіхи та корицю. Змішуйте до тих пір, поки соус не стане повністю однорідним.


Розріжте гранат, видаліть насіння. Подрібніть петрушку, залишивши кілька листочків для використання в якості прикраси.


Зберіть Chiles en Nogada. Наповніть кожне чилі достатньою кількістю начинки, щоб перець зміг закритися. Помістіть по одному фаршированому чилі на кожну тарілку. Щедро налийте соус на кожен перець.


Зверху посипте зернами граната та подрібненою петрушкою. Прикрасьте 1 або 2 листочками петрушки.