МЕХІКО-СІТІ

La Docena: не лише вина, морепродукти, а й приємна розмова

Ресторан La Docena відкрив свої двері і для Марко Черветті та Юлії Аврори Огородник.
Привітний та просторий, із вікнами від підлоги до стелі, внутрішнім двориком та кутовим устричним баром з парою високих табуретів на вулиці. Це одне із улюблених місць заможних та витончених мешканців Мехіко. Навіть тротуар перед La Docena в п’ятницю ввечері наповнений стильними людьми, які п’ють джин-тоніки з великих фужерів та смакують устриці.

Тут є чудовий вибір місцевого пива, одне із них, під назвою Union, виготовлене спеціально для La Docena. Це був перший заклад у Мехіко, який порадував Марко та Юлію Аврору чудовим вибором мексиканських вин, які пасували до смачних страв із риби та морепродуктів. Марко був щасливий!
Але не тільки через їжу та вино, але і компанію. У пізнанні глибин мексиканської кулінарії наших дослідників в La Docena супроводжували два видатних шеф-кухарі – Томас Бермудес та Серхіо Меза.

Марко разом з місцевими шефами

Шеф в La Docena, Томас Бермудес – корінний мексиканець, який народився в Мехіко та виріс у Дуранго, але професію здобував у столиці Аргентини, Буенос-Айресі. Він переїхав назад до Мексики, щоб працювати в аргентинському ресторані La Porteña у Гвадалахарі. Саме там відкрилася і перша La Docena у 2012, а в 2015 ресторан з’явився вже у Мехіко, у престижному кварталі Рома. Тут Томас працює зі своїм другом Серхіо Меза, якого називають одним із найкращих мексиканських шефів. Він працював у Барселоні, познайомив мешканців Токіо із тако, відкрив ресторан Villanos en Bermudas у Боготі, столиці Колумбії. Розмова із Томасом і Серхіо дала нашим дослідникам багато для розуміння того, яким може бути розвиток мексиканської кухні в Україні і яким саме має бути смак страв, аби стати незабутнім.