МЕХІКО-СІТІ

Lalo – можливо, найсмачніші сніданки Мехіко

Lalo Мехіко, сніданок, мексиканська кухня, подорож, рецепт, сніданок, рецепт сніданків, ідея для сніданку, завтрак рецепт, идея для завтрака, мексиканская кухня, рецепты
Столиця Мексики, Мехіко – один із найвеличніших гастрономічних центрів світу. Саме звідси починається подорож Марко Черветті та Юлії Аврори Огородник, які, ми нагадаємо, вирішили скуштувати у Мексиці все! Практично на кожному кроці у Мехіко пропонують чудову їжу. Проте наші мандрівники познайомлять вас лише із найвизначнішими місцями, де подають найсмачніші страви. Один з таких закладів – ресторан Lalo.

Дуже популярне місце для сніданків у модному районі Рома, Lalo – це відсилка до прізвиська власника – відомого мексиканського шеф-кухаря Едуардо Гарсія, який володіє також закладом Maximo Bistrot. Серед улюблених страв тут huevos con chorizo - яйця з домашньою мексиканською ковбасою та яйця Бенедикт, традиційний мексиканський сніданок чилакілес, скрембл з квітами кактусу.

Сніданок у Lalo – популярному закладі сніданків. Lalo посилається на прізвисько власника та відомого мексиканського шеф-кухаря Едуардо Гарсія

Щоб поснідати в Lalo, Марко та Аврорі довелося пройти кілька кілометрів не найгарнішими вулицями міста, які, проте, були наповнені ароматами та вуличною їжею.

«В Мехіко усі весь час їдять, і це ставить його на один рівень з такими містами, як Гонконг, Бангкок і Сінгапур, - діляться враженнями Аврора та Марко. - Вулична їжа тут – не ритуал або модна примха, а реальне задоволення потреби їсти у жителів гігантського міста. Запах кукурудзяних коржів заповнює вулиці».

«Видно, що до Lalo приходять спеціально, як мешканці району, так і туристи, - говорить Аврора. - Це місце для розслаблених сніданків. Ми замовили чілакілес і одразу закохалися у страву. Поєднання авокадо, сальси верде із сиром і кукурудзяними чіпсами здалося нам дуже вдалим!»

Чилакілес, прикрашений сиром та зеленню – прекрасний варіант для сніданку. Фото: Miguel Andrade /Unsplash

Чилакілес
Якщо бажаєте скуштувати традиційний мексиканський сніданок, то чилакілес – це вибір для вас. Кукурудзяні тортильї розрізають на трикутники і обсмажують до хрусткої скоринки, а потім готують у соусі, щоб зробити чіпси ніжнішими. Страва доповнюється сметаною, тертим сиром, цибулею, авокадо, омлетом та шматочками курки за бажанням. Для того, щоб приготувати чилакілес вдома, вам знадобляться:

для чипсів з тортильї
  • 1/4 склянки олії для смаження
  • 12 кукурудзяних коржиків, розрізаних на 8 трикутників кожен
  • Сіль

для сальси верде
  • 100 грамів томатільйо
  • 4 зубчики часнику
  • 2 середні білі цибулини, розрізати на чотири частини
  • 2 перці халапеньйо
  • 1 ч. л. цукру
  • 1 пучок кінзи
  • Сіль, чорний перець за смаком

для подачі
  • Авокадо або гуакамоле
  • Сметана
  • Сир
  • Смажені яйця

Приготування

Обсмажте розрізані тортильї. Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні та підсмажуйте трикутники невеликими порціями до легкої коричневої скоринки.
Викладіть чіпси на деко, вистелене паперовим рушником. Злегка посипте сіллю.
Зробіть сальсу верде. Покладіть томатільйо, часник, цибулю та халапеньйо в каструлю та залийте водою, щоб покривала продукти на сантиметр. Доведіть до кипіння і варіть, поки томатільйо не стане м’яким – приблизно п’ять хвилин. Збережіть склянку рідини, решту злийте. Перекладіть вміст каструлі у блендер разом зі збереженою рідиною, цукром, кінзою, сіллю та перцем; збийте до однорідності.
Нагрійте 2 чайні ложки олії у великій сковороді на середньому вогні, викладіть на сковороду сальсу і варіть 5-10 хвилин до легкого загустіння.
Додайте на сковороду чіпси, обережно перемішайте, щоб усі вони були вкриті сальсою. Тримайте на вогні ще хвилинки три.
Подавайте відразу разом з авокадо або гуакамоле, сметаною, тертим сиром та підсмаженими яйцями.