Ринок Сан-Хуан – тут можна з'їсти гамбургер з м'ясом лева
2021-04-17 12:50
Яке найцікавіше місце у Мехіко для туристів, справжніх гурманів та шеф-кухарів водночас? Наші гіди по мексиканській гастрономії Юлія Аврора Огородник та Марко Черветті знають відповідь на це питання. Звичайно – це ринок Сан-Хуан в історичному центрі міста, куди вони і відправилися на другий день подорожі!
Сан-Хуан – традиційний та екзотичний водночас, єдиний міський ринок, який спеціалізується на незвичайних продуктах. Працює щодня з 7 ранку до 5 години вечора. «Дивно, кожна вулиця, що веде до ринку, має свою спеціалізацію – магазини на перших поверхах будівель заповнені або сантехнікою, або електронікою, або запчастинами», - розповідають Юлія Аврора та Марко.
Ринок Сан-Хуан (Mercado San Juan) – це насправді дві будівлі, розташовані на відстані кварталу одна від одного. В одній – акцент на фруктах, м’ясі та овочах, а друга наповнена кіосками, де продають повноцінні страви, там можна скуштувати знамениті тако, флаутас, біррію, випічку та соки.
Завдяки першокласним свіжим продуктам Сан-Хуан ще називають "ринком шеф-кухарів". І саме тут можна купити екзотичне м’ясо. На прилавках своєї черги потрапити до когось на стіл чекають броненосці, ігуани, кабани та алігатори. Інсайдери стверджують, якщо обережно розпитати, можна купити навіть м’ясо левів, тигрів та ведмедів! Не відстають і рибні прилавки, як пропонують свіжий вилов з обох берегів.
Свіжі морепродукти на прилавках ринку Сан-Хуан в Мехіко «На самому ринку є все, за чим їдуть до Мексики – сушені chapulines (коники), гусанос та кукарачас – величезні таргани, їх можна купити живими і тримати, як домашніх тварин, але це не точно! Також на прилавках тут цілі енциклопедії перців і тортильї», - додає Юлія Аврора.
Саме на ринку Сан-Хуан можна спробувати гамбургер з м’ясом лева або крокодила a la veracruzana (з помідорами, оливками та каперсами). А сміливцям для перекусу пропонують хрустких мурах та жуків.
«Оскільки попереду нас чекає Оахака, ми відклали дегустації сушених комах на майбутнє, - говорять Юлія Аврора та Марко, – а самі прикипіли до продавця фруктів. Спробували у нього сім видів манго – від маленьких і стиглих до твердих зелених. Наприклад kent – це зелений манго, haden – невеликі, рожеві, дуже смачні, ataulfo – жовті та соковиті. Окрім манго скоштували безліч екзотичних фруктів: гуава, мамей та гуанабана. А також побачили незвичайний делікатес – huitlacoche. Це гриб, який росте на кукурудзі. Сирим не їдять, тож ми будемо шукати його в меню ресторанів», - кажуть наші експерти.
Гриб huitlacoche, що росте на кукурдзі та є екзотикою в меню ресторанів