МЕХІКО-СІТІ

Мурахи та соус, якому понад 2 тис. днів – "родзинки" ресторану Pujol

Відпочивши від тако у Rosetta, Марко Черветті та Юлія-Аврора Огородник пішли на вечерю до ресторану Pujol, власник якого - один із найвідоміших шеф-кухарів Мексики.
Pujol відомий не лише у Мексиці. Він є у рейтингу 50 найкращих ресторанів світу та посідає там 12 місце.
Інтер'єр ресторану показує, чому Pujol є у рейтингу найкращих ресторанів світу
Власник ресторану, Енріке Ольвера – прославлений мексиканський шеф-кухар – пропонує гостям на вибір два меню, у кожному по сім страв.
Меню, яке скоштували Марко та Юлія Аврора, називалося «Омакасе» – це термін з японської кухні, який означає, що гість повністю покладається на шефа у виборі страв.
Наші мандрівники таки вирішили покластися на шефа ресторану
До складу меню входять маленькі закуски botanas, одна із яких – мінікукурудза у гострому соусі та присипана порошком із мурах чикатана. Далі – різноманітні тако – із рибою та водоростями, із цвітною капустою та сальсою, восьминогом та травою Hoja Santa. І найголовніше – соус Mole Madre, який витримувався 2441 день. Страви приготовані бездоганно. Та все ж вечеряти, не поговоривши з прославленим шефом було трошки сумно. А постійна зміна тако може втомити навіть найпалкіших прихильників страви.
Склад дегустаційних сетів залежить від сезону. Але незмінною зіркою ресторану завжди лишається моле, який готується з 2013 року.
Моле - справжная зірка ресторану
Страва Mole Madre, Mole Nuevo є основою меню. На тарілку спочатку наливають соус Mole Madre, який неперервно готується принаймні 1000 днів – до старої основи щоразу додають нові сезонні інгредієнти. Цей соус має темний насичений колір. На нього, прямо в центр додають Mole Nuevo, який готують у ресторані щодня свіжий, він має колір світлої карамелі. Подають із теплими тортильями. Таким чином шеф пропонує гостям в одній страві відчути смак минулого Мексики та бачення майбутнього.