Шеф-кухар Contramara, Габріела Камара – кулінарна радниця президента Мексики, відкрила заклад у 1998 році, і відтоді він спеціалізується на рибі та морепродуктах. Стіни закладу прикрашають морські фрески, а столи вкриті білосніжним скатертинами.
Гостям пропонують скуштувати восьминога з паприкою та оливковою олією, тако з креветками, агуачіле – мексиканський варіант севіче з гоструватим смаком.
Тост з тунцем подається з чорною квасолею і майонезом чіпотле; пряний креветковий бульйон має делікатний смак, як і ціла рибина, запечена на грилі, де одна її половина покрита червоним соусом чилі, а друга - зеленою пастою з петрушки.
«Ми замовили тостаду – це хрустка, висушена кукурудзяна тортилья із тунцем, креветками і восьминогом, - розповідає Аврора. – І поки їли, придумали ще десяток рецептів тостади, які ми могли б подавати в Києві! Також спробували знамениту агуачіле».

Агуачіле
Це ароматна мексиканська закуска, схожа на севіче, де креветки маринують у соку лайма, втім, з додаванням перців чилі та кінзи. Зробити справжню агуачіле не складно. Для цього вам знадобляться власне креветки, а також:
для маринаду
- 1/2 склянки свіжого соку лайма (2-3 лайма)
- 1 зубчик часнику
- 1 чашка кінзи (половина великого пучка)
- 2 перці халапеньйо, розрізані навпіл
- 1 перець серрано, розрізаний навпіл
- 1 ч. л. солі
для подачі (опціонально)
- Тонко нарізаний огірок
- Скибочки авокадо
- Скибочки редису
- Оливкова олія
- Листя кінзи
- Чіпси з тортильї
Приготування
Поріжте креветки навпіл (уздовж) і видаліть прожилки. Викладіть у неглибоку широку тарілку в один шар. Вичавіть на креветки сік лайма, він має повністю покрити креветки. Залиште креветки на 20 хвилин, один раз перемішавши. Завдяки кислоті вони приготуються і стануть рожевими. Посоліть за смаком.
Покладіть у чисту миску тонко нарізану червону цибулю, приправте сіллю та збризніть оцтом. Налийте рівно стільки води, щоб покрити цибулю, залиште хвилин на 10-15.
Зробіть маринад: помістіть усі інгредієнти в блендер і перемішайте до однорідної маси протягом хвилини.
Залийте креветки маринадом та перемішайте. Злийте цибулю, викладіть її на креветки. За бажанням додайте огірок, авокадо або редиску. Поставте в холодильник настоятися від 30 хвилин до 4 годин. Агуачіле найкраще смакує холодним!