Ресторан Сontramar - легенда морської кухні Мексики
2021-04-16 13:02
Ресторан Contramar, який знаходиться у самому центрі району Ла Кондеса – це місце, до якого хочеться повертатися знову і знову. Столики ресторану займають половину вулиці, а страви видаються щосекунди. Дуже трендове місце, яке неможливо оминути, особливо якщо ви фанат риби та морепродуктів. Cаме туди на обід відправилися Марко та Аврора, заздалегідь забронювавши столик.
Шеф-кухар Contramara, Габріела Камара – кулінарна радниця президента Мексики, відкрила заклад у 1998 році, і відтоді він спеціалізується на рибі та морепродуктах. Стіни закладу прикрашають морські фрески, а столи вкриті білосніжним скатертинами.
Гостям пропонують скуштувати восьминога з паприкою та оливковою олією, тако з креветками, агуачіле – мексиканський варіант севіче з гоструватим смаком. Тост з тунцем подається з чорною квасолею і майонезом чіпотле; пряний креветковий бульйон має делікатний смак, як і ціла рибина, запечена на грилі, де одна її половина покрита червоним соусом чилі, а друга - зеленою пастою з петрушки.
Риба, запечена на грилі, має насправді делікатниій смак, якого їй надають соус чилі та паста з петрушки «Ми замовили тостаду – це хрустка, висушена кукурудзяна тортилья із тунцем, креветками і восьминогом, - розповідає Аврора. – І поки їли, придумали ще десяток рецептів тостади, які ми могли б подавати в Києві! Також спробували знамениту агуачіле».
Фото: Carlos Davila Cepeda/Unsplash Агуачіле Це ароматна мексиканська закуска, схожа на севіче, де креветки маринують у соку лайма, втім, з додаванням перців чилі та кінзи. Зробити справжню агуачіле не складно. Для цього вам знадобляться власне креветки, а також:
для маринаду
1/2 склянки свіжого соку лайма (2-3 лайма)
1 зубчик часнику
1 чашка кінзи (половина великого пучка)
2 перці халапеньйо, розрізані навпіл
1 перець серрано, розрізаний навпіл
1 ч. л. солі
для подачі (опціонально)
Тонко нарізаний огірок
Скибочки авокадо
Скибочки редису
Оливкова олія
Листя кінзи
Чіпси з тортильї
Приготування
Поріжте креветки навпіл (уздовж) і видаліть прожилки. Викладіть у неглибоку широку тарілку в один шар. Вичавіть на креветки сік лайма, він має повністю покрити креветки. Залиште креветки на 20 хвилин, один раз перемішавши. Завдяки кислоті вони приготуються і стануть рожевими. Посоліть за смаком. Покладіть у чисту миску тонко нарізану червону цибулю, приправте сіллю та збризніть оцтом. Налийте рівно стільки води, щоб покрити цибулю, залиште хвилин на 10-15. Зробіть маринад: помістіть усі інгредієнти в блендер і перемішайте до однорідної маси протягом хвилини. Залийте креветки маринадом та перемішайте. Злийте цибулю, викладіть її на креветки. За бажанням додайте огірок, авокадо або редиску. Поставте в холодильник настоятися від 30 хвилин до 4 годин. Агуачіле найкраще смакує холодним!