МЕХІКО-СІТІ

Домашня мексиканська кухня у ресторані Nicos

У Мехіко дуже важко залишатися голодним. Місто на кожному кроці пропонує перекусити. Туристів спокушають гастрономічні ринки і маленькі кіоски, в яких продають тако із різними начинками, вишукані ресторани від відомих шефів, французькі бістро, пекарні. Проте серед усього цього різноманіття є місце, про яке вам розкаже будь-який гастрономічний гід чи путівник по Мехіко. Це ресторан Nicos, де і побували Юлія Аврора Огородник та Марко Черветті.

Nicos був заснований у 1957 році. Формальний та зовсім не пафосний ресторан віддає належне інгредієнтам та рецептам як сучасної, так і стародавньої Мексики. Для прихильників вишуканих та сучасних інтер’єрів Nicos може стати розчаруванням. Ресторан розташований у звичайній будівлі непрезентабельного району, що за 20 хвилин їзди від центру, за туристичними  мірками дуже далеко. Столи тут вкриті білими скатертинами, на стелі ліниво крутяться вентилятори, інтер’єр, мабуть, не змінювався десятиліттями. Проте протягом 60 років це не відображалося на популярності ресторану, адже до Nicos завжди приходили за домашньою мексиканською кухнею. Найчастіше тут замовляють tostadas de charales – крихітні цілі рибки на хрумкій тортильї, sopa seca de natas – сухий суп з каштанів, виготовлений за рецептом XIX століття від ченців-капуцинів, pulpos a la antigua – восьминіг у чорнилі з горіхами та червоним вином.



Марко Черветті та Юлія Аврора Огородник їхали до Nicos, насамперед, за картою мексиканських вин, але її там не виявилося. Проте саме тут Марко та Юлія Аврора подивилися, як готується справжній гуакамоле – соус на основі авокадо – у традиційній мексиканській ступці, малькохете. у ній же страва і подається до столу. Якщо ви захочете приготувати гуакамоле вдома, скористайтеся нашим рецептом.

Сальса гуакамоле

Інгредієнти
  • 6 ст. л. (90 мл) свіжого соку лайма
  • 1 ч. л. морської солі
  • 1 склянка подрібненої свіжої кінзи
  • 1 чилі серрано
  • ¼ ч. л. сушеного орегано
  • 3 авокадо, очищені від кісточок і шкірки

Приготування
У блендері з’єднайте сік лайма, сіль, кінзу, чилі та орегано, змішайте до однорідності.
У великій мисці розімніть виделкою авокадо. Зверху залийте сумішшю із соком лайма і перемішуйте, поки все добре не з’єднається. Подавати з тотопос – чіпсами із тортильї.