Чи не найголовніша візитівка мексиканської кухні – смачний, насичений, кремовий та ніжний гуакамоле – має безліч варіантів рецептів, окрім класичного.
Літо – пора солодкої кукурудзи та дозрілих на сонці помідорів. І будемо говорити відверто, для бекону сезон не закінчується ніколи. Тому сальса з таким поєднанням приємно здивує своїм насиченим смаком і бездоганно підійде як закуска для літньої вечірки.
Кілька порад щодо вибору авокадо: на дотик вони мають бути достатньо пружними – піддаватися натиску, але не дуже сильно. Якщо авокадо дуже тверде, воно нестигле, а якщо занадто м’яке – перезріле. Крім того, пам’ятайте, що для цього рецепту найкраще використовувати цукрову кукурудзу і підсмажити її на грилі.
Якщо у вас немає гриля, оберіть один із цих способів:
Спочатку замочіть неочищені качани кукурудзи у воді на 15 хвилин. Потім обсмажте їх прямо у лушпинні протягом 10 хвилин на сковороді на повільному вогні, один раз перевернувши. Після цього очистіть кукурудзу та обсмажте її під грилем в духовці, поки зерна не почнуть підрум’янюватися, приблизно по три хвилини з кожного боку.
Замість кукурудзи на качані можна використовувати 1/4 склянки зерен солодкої кукурудзи (свіжих або заморожених). Обсмажте їх у сковороді на сильному вогні протягом 4-5 хвилин, або поки вони не стануть коричневого кольору.
Сotija – це знаменитий мексиканський сир, який ідеально доповнює вершковий авокадо, солодку кукурудзу та солоний бекон. Замість нього можете сміливо використовуйте фету, бринзу або адигейський сир.
Приготування Розігрійте духовку до 200 градусів для приготування бекону. Також розігрійте гриль для приготування кукурудзи до 200 градусів. Покладіть неочищені качани кукурудзи у велику миску і залийте повністю холодною водою, залиште на 15 хвилин.
Вистеліть деко фольгою і встановіть поверх решітку для випічки, на неї покладіть бекон. Випікайте бекон 10 хвилин, переверніть і готуйте ще 5-6 хвилин, або поки бекон не стане хрустким. Перекладіть бекон на тарілку, застелену паперовими рушниками. Щойно він охолоне, подрібнить на шматочки розміром 1 см.
Після замочування кукурудзи приготуйте її на грилі (прямо з лушпинням) протягом 15 хвилин. Зніміть лушпиння і обсмажте качани на грилі ще 5–6 хвилин, або поки кукурудза не стане дуже засмаглою. Потім зніміть кукурудзу з гриля і залиште охолоджуватися. Гострим ножем зріжте з качанів зерна.
Помістіть нарізані помідори та розкришений бекон у миску з зернами кукурудзи. В окремій мисці злегка розімніть авокадо виделкою, додайте сік лайма, перемішайте. Додайте пюре з авокадо в миску з кукурудзою, беконом та помідорами.
Змішайте інгредієнти до однорідності. Приправте сіллю, а потім накрийте гуакамоле поліетиленовою плівкою, притиснутою безпосередньо до його поверхні. Поставте гуакамоле в холодильник на 15 хвилин, щоб аромати могли змішатися перед подачею.
Безпосередньо перед подачею скуштуйте гуакамоле і при необхідності додайте ще солі. Прикрасьте розкришеним сиром і подавайте до столу з теплими чіпсами. Смачного!