Фото: misrecetasdecocina.netДізнайтеся з нашого рецепту, як приготувати одну з найсмачніших страв мексиканської кухні. І не забувайте, як і в кожній мексиканській страві, якість інгредієнтів дуже впливає на результат, тому використовуйте найсвіжіші продукти.
Інгредієнти
- 8 зелених помідорів
- ½ середня біла цибуля
- 1 помідор (бажано сорту сливка)
- 2 чилі гуахільо
- 2 чилі анчо
- 1 чилі серрано
- 2 склянки курячого або овочевого бульйону
- 200 г сиру, що добре плавиться (наприклад, чеддер)
- 200 г сиру фета
- ½ склянки сметани
- ½ склянки олії
- 12 тортилій
Приготування
Приготуйте соус. Видаліть насіння і стебла зперців чилі. Замочіть чилі в 2 склянках теплої води на 10 хвилин.
Покладіть зелені помідори, червоний помідор і чилі серрано в каструлю, додайте води, щоб покрити інгредієнти. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть 10 хвилин.
Змішайте у блендері чилі гуахільо з ½ склянки води і відставте. Ми використаємо цей соус для змащування тортильї перед смаженням.
Дрібно наріжте цибулю. Підігрійте на сковороді три ч. л. олії, обсмажте цибулю на середньому вогні, поки вона не стане напівпрозорою. Додайте цибулю до суміші зелених томатів, помідора чилі серрано, додайте чилі анчо. Змішайте у блендері соус до однорідності.
Поверніть соус у сковороду та готуйте 20 хвилин на середньому вогні. Потім додайте сіль, перемішайте.
Приготуйте тортильї. Опустіть кожну тортилью у підготовлений раніше соус із чилі гуахільо або змастіть коржі пензликом з обох сторін. Покладіть на кожну тортилью шматочок сиру, що плавиться, складіть її навпіл.
Нагрійте на сковороді півсклянки олії. Помістіть одночасно 4 енчілади в гарячу олію.
Покладіть щедру ложку приготованого раніше гострого соусу на кожну енчіладу. Смажте 30 секунд, переверніть і покладіть ще ложку соусу з іншої сторони. Смажте ще 30 секунд.
Сервірування
Подавайте по 4 енчілади на порцію. Зверху додайте сметану, подрібнену фету та дуже тонко нарізані кільця цибулі. Зауважте, ці енчілади подаються теплими, а не гарячими.
