Фото: eatmexico.comМоле – визначна страва не тільки для Оахаки, але й для всієї Мексики. Цей оксамитовий, ароматний соус завжди готується до урочистостей та на свята, для його підготовки потрібен час і багато зусиль. Проте кожна краплина моле варта того.
Інгредієнти
- 2 перці чилі анчо
- 2 перці чилі гуахільо
- 4 курячі гомілки
- 1/2 склянки мигдалю без шкірки
- 1/2 склянки насіння кунжуту
- 2 цибулини
- 2 зубчики часнику
- 3 помідори
- 50 г мексиканського шоколаду
- 1/4 ст. л. кмину
- 1 гвоздика
- 1/2 ст. л. меленої кориці
- 2 горошини перцю
- 2 ст. л. олії
- 2 л води
Приготування
Помістіть курячі ніжки у велику каструлю. Додайте цибулину та помідор, розрізані навпіл, зубчик часнику, чайну ложку солі та воду. Доведіть до кипіння, зніміть піну і поменште вогонь. Повільно варіть протягом години.
Очистіть перці від насіння, цибулю від шкірки. Розігрійте сковороду і покладіть помідори, очищену цибулю, зубчик часнику. Підсмажте до чорноти на сильному вогні, відкладіть.
На тій же сковороді обсмажте до золотистого кольору мигдаль, потім насіння кунжуту, відкладіть.
Підсмажте перці чилі, стежачи, щоб вони не пригоріли. Це забере 1-2 хвилини. Після цього перці покладіть на 20 хв у гарячу воду, щоб шкіра стала м’якою.
Обсмажені овочі та розм’якшені перці помістіть у блендер разом із мигдалем, насінням кунжуту, корицею, гвоздикою, горошками перцю, кмином та сіллю. Додайте 2-3 склянки курячого бульйону і ретельно змішайте. Процідіть отримане пюре через сито з дрібною сіткою у миску.
Розігрійте каструлю на середньому вогні та нагрійте дві столові ложки олії, вилийте туди соус. Зменште вогонь і варіть 5 хвилин, додайте ще склянку курячого бульйону, додайте шоколад. Час від часу перемішуйте і додавайте бульйон, якщо соус густішатиме. Коли шоколад розтопиться, додайте курячі ніжки та варіть ще 5-10 хвилин. Скуштуйте, щоб побачити, чи потрібно додати ще солі.
Подавайте моле «альмендрадо» з рисом та смачними домашніми тортильями. Смачного!
