Рецепти

Картопляні такітос з червоною сальсою

Свинина Курятина Цибуля Гострий перець
Фото: lonelyplanet.com

Молодші брати знаменитих тако, золотисті та хрумкі такітос – ще одна страва, в якій вдало використовуються тортильї. Щоб приготувати такітос, у маленькі кукурудзяні коржики загортають начинку та обсмажують або запікають їх до привабливого хрусту.
Начинки для такітос зазвичай обмежуються лише уявою кухаря. Це може бути курка, яловичина, сир, овочі і т. д.

Страву подають зі сметаною та знаменитими мексиканськими сальсами. Якщо для приготування страви використати більші за розміром тортильї, то це вже буде флаутас.
Дізнайтеся з нашого рецепту, як приготувати справжні такітос.

Інгредієнти
  • 500 г картоплі, крупно нарізаної
  • 2 столові ложки смальцю, а також більше для смаження (можна замінити на олію)
  • ½ цибулини, дрібно нарізаної
  • 1 ковбаска чорізо (близько 120 г), зняти шкірку, подрібнити фарш
  • 1 сушений чилі гуахільо, тонко нарізаний
  • 20 невеликих кукурудзяних коржів

Для червоної сальси

Приготування
Налийте у каструлю води, доведіть до кипіння, підсоліть, покладіть картоплю у киплячу воду та варіть до готовності (приблизно 15 хвилин). Злийте воду, перетворіть картоплю на пюре (можна і потрібно лишати грудочки!) та відкладіть.

Нагрійте смалець або олію на сковороді на сильному вогні, додайте цибулю, і готуйте, періодично помішуючи, до готовності, 4-6 хвилин. Потім додайте чорізо і готуйте ще 3-5 хвилин, до готовності фаршу. Зніміть з вогню, додайте перець чилі та картоплю, перемішайте до об’єднання інгредієнтів, приправте за смаком, відкладіть.

Для приготування червоної сальси, потримайте помідори та перець чилі над відкритим вогнем (2-4 хвилини) до почорніння, перекладіть у миску, щільно накрийте харчовою плівкою і відставте на 15 хвилин. Овочі можна обпалити над газовою конфоркою, але якщо у вас немає такої можливості, запечіть овочі у розігрітій до максимальної температури духовці, поки шкірка не почне чорніти та покриється пухирцями. Коли овочі охолонуть, очистіть їх від шкірки (це буде легко зробити, обтерши їх паперовим рушником), дрібно наріжте.

Потім з’єднайте з олією та оцтом у мисці, приправте за смаком і відкладіть.
Накладайте по дві чайні ложки картопляної суміші на центр кожної тортильї, загорніть краї з двох боків, а потім скрутіть тортилью, надаючи форму циліндру. Викладайте такітос на піднос, вкритий пергаментним папером.

У глибокій сковороді нагрійте смалець або олію (на два сантиметри від дна) на сильному вогні. Обсмажуйте такітос порціями, періодично перевертаючи, до золотистого кольору (3-5 хвилин). Викладайте на тарілку, вистелену паперовими рушниками. Подавайте теплими з червоною сальсою.