Рецепти

Фаршировані перці Chiles Rellenos

Томат Солодкий перець Гострий перець Цибуля

Фото: shopify
Дізнайтеся, як приготувати знамениті Chiles Rellenos вдома за нашим рецептом.

Інгредієнти

Для сальси
  • 3 чилі серрано, без стебла та насіння
  • 1,5 кг м’ясистих помідорів
  • 4 зубчики часнику, очищених від шкірки
  • 1 ч. л. солі, якщо необхідно більше за смаком
  • 2 ст. л. олії
  • 1 біла цибулина, очищена від шкірки і нарізана тонкими кільцями

Приготування
Приготуйте томатну сальсу. Для цього наберіть у велику каструлю води та поставте на плиту. Як тільки вода почне закипати, додайте чилі серрано та цілі помідори, зменште вогонь. Через 10 хвилин повільного кипіння зніміть з вогню. Збережіть пів склянки води, решту злийте.

Покладіть відварені перці у блендер, додайте часник, чайну ложку солі і пів склянки збереженої води, змішайте до однорідності. Додайте помідори, потім продовжуйте змішувати до майже абсолютно однорідної маси. Якщо у сальсі будуть траплятися шматочки помідора, це додасть їй текстури.

У великій каструлі, де поміститься вся сальса, нагрійте дві столові ложки олії на середньому вогні та додайте цибулю. Готуйте до м’якості, поки шматочки не стануть злегка золотистими по краях, на це піде приблизно 5 хвилин, потім додайте сальсу, перемішайте та вимкніть вогонь.

Підготуйте чилі: за допомогою щипців обвугліть перці по черзі над відкритим газовим полум’ям (або одразу усі шість під грилем у духовці, часто їх обертаючи). Чилі повинні бути почорнілими зверху і ніжними на дотик, що займає близько 10 хвилин. Закінчивши, покладіть перці у пакет та щільно зав’яжіть його, залиште на 10 хвилин. Після цього перці буде легко очистити від шкірки руками. Видаліть, скільки зможете, але це нормально, якщо залишиться кілька маленьких шматочків шкірки, не турбуйтеся про це.

За допомогою ножа розріжте перець уздовж, не доходячи до краю приблизно 2 см, видаліть насіння. Наповніть чилі сиром таким чином, щоб перець можна було закрити уздовж шва, коли ви стискаєте його.

Приготуйте кляр. Збийте білки міксером або вінчиком, поки вони не стануть білими та густими, як безе. Додайте жовтки і збивайте ще хвилину.

У велику сковороду з товстим дном налийте олію (приблизно на 5-6 см), нагрійте її на середньому вогні. Щоб зрозуміти, що олія уже достатньо гаряча, капніть у неї кляр, якщо олія зашипить – вже можна розпочинати смаження.

Покладіть борошно на тарілку і обваляйте у ньому фаршировані чилі. Потім опустіть перці у кляр. Акуратно покладіть чилі в гарячу олію швом догори. Чилі повинен негайно почати шипіти і злегка рум’янитися. Великою ложкою поливайте перці олією зверху, готуйте приблизно 2 хвилини, або до тих пір, поки верхівка чилі не стане рівномірно золотисто-коричневою. Потім вийміть на тарілку, вистелену паперовим рушником.

Коли ви будете готові їсти, нагрійте на сковороді сальсу, підсоліть за смаком. Потім покладіть чилі у сальсу. Тушкуйте на повільному вогні кілька хвилин, після негайно подавайте, виклавши на тарілку та щедро поливши зверху сальсою. Смачного!