Рецепти

Барбакоа у мультиварці

Гострий перець Цибуля Курятина Томат
Фото: laaloosh.com
Барбакоа – це не щодення мексиканська їжа. Його готують завжди з приводу якогось свята. Якщо ви хочете святкувати з мексиканським колоритом, спробуйте урізноманітніти свій особливий день цієї стравою, приготованою за таким рецептом.

Інгредієнти

Приготування
Приготуйте маринад: ретельно змішайте у великій мисці пасту з перців чипотле, мелений кмин, орегано, гвоздику та томатну пасту.
Наріжте грудинку великими шматками, додайте до маринаду і ретельно перемішайте. Накрийте поліетиленовою плівкою і залиште на 3-4 години або, якщо це можливо, на ніч.
Коли будете готові до приготування, розігрійте олію на великій сковороді і обсмажте м’ясо з усіх боків. Не викладайте одразу усе м’ясо на сковороду, краще обсмажити у кілька етапів, щоб отримати золотисту скоринку. Відкладіть м’ясо, і на тій же сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю, доки вона не стане м’якою. Додайте часник і готуйте ще п’ять хвилин.

Викладіть цибулю з часником в мультиварку, зверху покладіть яловичину.
На сковороду, де смажилися м’ясо та цибуля, додайте сік лайма і яблучний оцет і доведіть до кипіння. Зменште вогонь наполовину, а потім додайте яловичий бульйон. Добре перемішайте, щоб на дні сковороди не залишилося жодного шматочка м’яса або цибулі.
Доведіть до кипіння, а потім залийте цією рідиною м’ясо в мультиварці. Додайте лаврове листя, і готуйте в режимі тушкування 10 годин.

Через 10 годин яловичина повинна бути м’якою і розсипатися, а соус стане густим. Дайте барбакоа остигнути, а потім залиште у холодильнику на ніч, тоді м’ясо стане ще смачнішим.

Перед подачею ретельно розігрійте. Потім на тарілці розірвіть на шматочки за допомогою двох виделок, оскільки м’ясо дуже м’яке, це буде легко. Спробуйте, додайте сіль і перець за смаком.

Як подавати барбакоа
Барбакоа – це ідеальна начинка для тако, яке зверху прикрашають дрібно нарізаними помідорами, червоною цибулею, листям кінзи та сальсою. Ви можете додати свої улюблені начинки, наприклад, гуакамоле, сметану або сир. Також барбакао подають у листі салату із сальсою, сметаною та гарніром із білого рису.