Інгредієнти
- 10 сушених чилі гуахільо
- 6 сушених чилі арбол
- 3 зубчики часнику
- 2 помідора без насіння
- 1 невелика біла цибулина
- Сіль за смаком
Приготування
Нагрійте сковороду на середньому вогні, додайте перці та підсмажте їх протягом хвилини, помішуючи. Потім перекладіть в миску і залийте окропом, залиште на 20 хвилин. Збережіть склянку води, у якій відмокали перці, решту зцідіть. Очистіть перці від насіння та покладіть у блендер, додайте склянку води, у якій вони стояли.
На сильному вогні обсмажте помідори, потім цибулю і часник. Готуйте, помішуючи, майже до почорніння (приблизно 4-5 хвилин для часнику, 12 хвилин для помідорів та 10 хвилин для цибулі). Отриману суміш перекладіть у блендер разом із сіллю та перетворіть на пюре, це займе приблизно дві хвилини. Соус подається за кімнатної температури.