Інгредієнти
- 500 г очищених креветок
- Сік одного або двох лаймів
- Чверть червоної цибулини, дуже тонко нарізаної
- Оцет
- Вода
- Сіль за смаком
для маринаду
- 1/2 склянки свіжого соку лайма (2-3 лайма)
- 1 зубчик часнику
- 1 чашка кінзи (половина великого пучка)
- 2 перці халапеньйо, розрізані навпіл
- 1 перець серрано, розрізаний навпіл
- 1 ч. л. солі
Для подачі (опціонально)
Приготування
Поріжте креветки навпіл (уздовж) і видаліть прожилки. Викладіть у неглибоку широку тарілку в один шар. Вичавіть на креветки сік лайма, він має повністю покрити креветки. Залиште креветки на 20 хвилин, один раз перемішавши. Завдяки кислоті вони приготуються і стануть рожевими. Посоліть за смаком.
Покладіть у чисту миску тонко нарізану червону цибулю, приправте сіллю та збризніть оцтом. Налийте рівно стільки води, щоб покрити цибулю, залиште хвилин на 10-15.
Зробіть маринад: помістіть усі інгредієнти в блендер і перемішайте до однорідної маси протягом хвилини.
Залийте креветки маринадом та перемішайте. Злийте цибулю, викладіть її на креветки. За бажанням додайте огірок, авокадо або редиску. Поставте в холодильник настоятися від 30 хвилин до 4 годин. Агуачіле найкраще смакує холодним!
