Рецепти

Агуачіле

Закуски Авокадо Кукурудза
Це ароматна мексиканська закуска, схожа на севіче, де креветки маринують в соку лайма, втім, з додаванням перців чилі та кінзи.

Інгредієнти


для маринаду
  • 1/2 склянки свіжого соку лайма (2-3 лайма)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 чашка кінзи (половина великого пучка)
  • 2 перці халапеньйо, розрізані навпіл
  • 1 перець серрано, розрізаний навпіл
  • 1 ч. л. солі

Для подачі (опціонально)

Приготування
Поріжте креветки навпіл (уздовж) і видаліть прожилки. Викладіть у неглибоку широку тарілку в один шар. Вичавіть на креветки сік лайма, він має повністю покрити креветки. Залиште креветки на 20 хвилин, один раз перемішавши. Завдяки кислоті вони приготуються і стануть рожевими. Посоліть за смаком.

Покладіть у чисту миску тонко нарізану червону цибулю, приправте сіллю та збризніть оцтом. Налийте рівно стільки води, щоб покрити цибулю, залиште хвилин на 10-15.
Зробіть маринад: помістіть усі інгредієнти в блендер і перемішайте до однорідної маси протягом хвилини.

Залийте креветки маринадом та перемішайте. Злийте цибулю, викладіть її на креветки. За бажанням додайте огірок, авокадо або редиску. Поставте в холодильник настоятися від 30 хвилин до 4 годин. Агуачіле найкраще смакує холодним!