Рецепти

Популярний мексиканський сніданок Huevos Rancheros

Томат Соуси Цибуля Квасоля
Фото: mambeno.co.uk
Як приготувати справжній мексиканський сніданок.

Інгредієнти для 4 порцій

Приготування
Вилийте 60 мл олії на сковороду середнього розміру, нагрійте на помірному вогні. За допомогою щипців опустіть у гарячу олію тортилью і підсмажуйте, доки вона не роздується і не стане золотисто-коричневою і хрусткою. Акуратно викладіть тортилью на тарілку, вистелену паперовим рушником, повторіть цей процес з рештою коржів.

Вилийте соус в 2-літрову каструлю, на середньому вогні доведіть соус до кипіння.
Тим часом нагрійте 30 мл олії на антипригарній сковороді на середньому вогні. Розбийте два яйця на сковороду, посоліть та поперчіть. Підсмажуйте до досягнення бажаної текстури жовтка. Коли яйця готові, обережно викладіть їх на тарілку і повторіть цей процес з рештою яєць.

Коли ви будете готові зібрати страву Huevos Rancheros, покладіть по 2 тортильї у глибоку тарілку і обережно перекладіть яйця на кожну із них. Вилийте по 300 мл гарячої сальси на кожну порцію, додайте зверху ложку тушкованої квасолі. Смачного!

Томатна сальса
Ця сальса універсальна і є основою для багатьох рецептів. Ідеально вона пасує  до епічного мексиканського сніданку Huevos Rancheros. Соус досить пікантний, але також в міру гострий. Як і в будь-якому соусі з чилі, сміливо додайте або зменшуйте кількість перцю на свій смак, таким чином регулюючи гостроту. Цю сальсу подають гарячою.

Інгредієнти для порції на 1,2 л
1 ст. л. олії

Приготування
Поставте каструлю на середній вогонь, вилийте туди півсклянки (120 мл) води, покладіть помідори, цибулю, часник, чилі та сіль за смаком. Варіть, накривши кришкою, 20 хвилин. Перекладіть приготовлену томатну суміш у блендер і перемішайте до однорідності.
Поставте сковороду на середній вогонь, додайте олію та обережно вилийте приготовану у блендері суміш та ще півсклянки води (120 мл). Зменште вогонь і тушкуйте 10 хвилин, сальса готова.