Рецепти

Чілоріо

Свинина Цибуля Гострий перець Солодкий перець
Фото: patijinich.com

Дізнайтеся з нашого рецепту, як приготувати чи не найсмачнішу м'ясну страву мексиканської кухні!

Інгредієнти

Приготування
У великій каструлі тушкуйте свинину у воді або бульйоні дві години, накривши кришкою. За 20 хвилин до кінця приготування залийте сухі перці чилі рідиною з каструлі, де вариться м’ясо (рідини має бути достатньо, щоб покрити перці), і залиште їх на 20 хвилин. Потім дістаньте, позбудьтеся насіння і стебла, відкладіть.

Коли свинина зварилася, злийте рідину, залишивши одну склянку. Дайте м’ясу трошки охолонути, розділіть його на невеликі шматочки. Нагрійте смалець на великій сковороді. Смажте свинину, поки вона не підрум’яниться. Коли м’ясо готове, викладіть його на тарілку та відкладіть.


Підсмажте цибулю на тій же сковороді до напівпрозорості. Викладіть на тарілку, щоб вона трошки остигла. Помістіть чилі, цибулю, оцет (якщо ви його використовуєте), кмин, орегано, часник, сіль та зарезервовану склянку бульйон у блендер. Змішайте до однорідності.

Злийте більшу частину жиру зі сковороди, а потім покладіть свинину на сковороду із приготованим соусом. Тушкуйте близько 10 хвилин, щоб соус став більш густим, а смаки об’єдналися.

Примітка: для рецепту підійде будь-яка комбінація сушеного мексиканського перцю. Спробуйте суміш чилі анчо, пасілла, гуахільо та/або моріта, якщо під рукою є різні сорти, кожен із них надасть свій смаковий акцент. Кількість чилі також може варіюватися залежно від вашого смаку.