Приготуйте esquites – справжню мексиканську кукурудзу у вуличному стилі! Якщо хочете досягти аутентичного смаку, доведеться пошукати білу кукурудзу елоте-бланко – вона набагато твердіша, несолодка і має землистий смак.
Інгредієнти
4 качани мексиканської білої кукурудзи елоте-бланко (або ж будь-якої іншої)
Приготування Очистіть качани кукурудзи. Зріжте верхівку і основу качана – це полегшить зрізання зерна. Тримайте качан під кутом 45 градусів. Притримуючи його зверху рукою, гострим ножем обережно зрізайте зерна зверху вниз.
Перекладіть зерна в каструлю. Додайте склянку курячого або овочевого бульйону. Додайте 4 склянки води.
Додайте епазот і сіль. Доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь до середнього. Варіть, поки приблизно ⅔ рідини не випарується. Якщо кукурудза все ще занадто жорстка, додайте ще одну склянку води і варіть до отримання бажаної текстури. Повторіть, якщо необхідно.
Наприкінці у каструлі має залишитися трошки рідини – її подають разом із кукурудзою у чашці.
Сервування Esquites подають теплою у чашці або стакані, зверху додаючи необхідні топінги – це можуть бути сік лайма, дрібка солі, трошки майонезу або сметани, тертий сир, дрібка порошку чилі та гострий соус на додачу.
Готову кукурудзу можна зберігати три дні в холодильнику, але без додатків. Перед подачею розігрійте її в мікрохвильовці.