Рецепти

Гордіта

Свинина Курятина Закуски
Фото: Rebecca-Gordon/buttermilklipstick
Для того, щоб приготувати гордіту вдома, вам, все ж таки, доведеться витратити трошки часу на пошуки основного інгредиєниу, маси «харіна» – порошкового кукурудзяного тіста.

Інгредієнти
Для тіста:
  • 2 склянки (або 220 г) маси «харіна»
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 1 1/4 склянки теплої води (приблизно)
  • Олія для смаження (близько літра)
Для начинки:

Приготування
У великій мисці з’єднайте масу «харіна», розпушувач, сіль.
Додайте олію і приблизно одну склянку води. Перемішуйте, поки інгредієнти не об’єднаються. Додайте стільки води, щоб вийшло еластичне тісто, яке не прилипає до рук.
Розділіть тісто на чотири частини, з кожної сформуйте кружечок діаметром приблизно 12 см і товщиною 1 см. Смажте на середньому вогню на гарячій сухій сковороді по півтори хвилини з кожного боку або поки тісто не стане рум’яним.
Нагрійте у глибокій сковороді олію до 180 градусів, покладіть туди коржик. Олії має бути стільки, щоб гордіта занурилися хоча б на сантиметр. Приблизно через дві хвилини вона спливе. Переверніть і смажте ще 30 секунд. Викладіть на паперові рушники та дайте повністю охолонути.
Гострим ножем розріжте гордіту уздовж краю, утворюючи кишеню для начинки
Наповніть гордіту начинкою. Смачного! Зауважте, що начинка може будь-якою, за вашим смаком