Приготування Щоб підготувати амарантові зерна для використання у цьому рецепті, їх необхідно «підірвати», наче попкорн. Для цього поставте глибоку каструлю на середній вогонь. Насипайте по столовій ложці зерен амаранту на дно розігрітої каструлі. Далі зерна «вибухатимуть» і розкриватимуться, вони поміняють свій колір з жовтуватого на білий. Часто струшуйте каструлю, щоб усі зерна мали змогу нагрітися та розкритися.
Готові зерна пересипте в сито, щоб відділити зерна, які не розкрилися, пересипте розкритий амарант в миску. Із ¾ склянки зерна амаранту вийде 2 склянки «підірваного» амаранту
З’єднайте амарант, сушений інжир у великій мисці і перемішайте. Налийте мед у велику каструлю і підігрівайте на середньому вогні до моменту, поки він не почне карамелізуватися (на це піде 4-5 хвилин), зніміть з вогню, додайте дрібку солі, перемішайте, а потім швидко додайте суху суміш з амарантом та перемішайте.
Перекладіть ложкою у квадратну форму для випікання (20-сантиметрову), змащену олією і застелену пергаментним папером, вирівняйте поверхню, і залиште охолоджуватися на 10-15 хвилин. Вийміть із форми, розріжте на шматочки гарячим ножем, а потім повністю охолодіть. Alegria зберігатиметься в герметичному контейнері протягом 3 днів.