Фото: simplyrecipes.comХоча це печиво і називають весільним, його готують до різних свят – від нового року та Різдва до Дня Мертвих. Із горіховим смаком, обсипане цукровою пудро, з тонким ароматом – його хочеться з’їсти усе й одразу. Але тримайте у себе у руках! Бо це саме те частування, яке можна приготувати заздалегідь. Просто сформуйте з тіста маленькі кульки, заморозьте і випікайте, коли вони вам це потрібно.
Печиво родом не з Мексики. Його історія починається у середньовіччі, коли арабська випічка переважно створювалася з масла, цукру, спецій та горіхів. Тоді торгові шляхи почали розширюватися, ці солодощі пробилися з Близького Сходу до всієї Європи.
Історики вважають, що рецепт приїхав до Мексики з європейськими монахами або з іспанськими конкістадорами у XVI столітті. Традиційно це солодке печиво готується з горіхами пекан, але сміливо можете замінити їх будь-якими іншими горіхами. Однак головне – спочатку підсмажити їх, щоб вони додали багато глибокого насиченого смаку цьому простому печиву. Дізнайтеся з нашого рецепту, як приготувати традиційне мексиканське весільне печиво.
Інгредієнти
- 1 2/3 склянки борошна
- 100 г половинок пекану, підсмажених і подрібнених
- 1/3 склянки несолодкого натурального какао-порошку
- 3/4 чайної ложки меленої кориці
- 1/4 чайної ложки дрібної солі
- 1/8 до 1/4 чайної ложки меленого каєнського перцю
- 220 г масла кімнатної температури
- 1 1/2 склянки цукрової пудри
- 1 ч. л. ванільного цукру
Приготування
У мисці змішайте разом борошно, горіхи, какао-порошок, корицю, сіль і порошок перцю у мисці, відкладіть. У іншій мисці збийте вершкове масло, пів склянки цукрової пудри та ванільний цукор. Збивайте на середньо-високій швидкості, поки маса не стане світлою та пухнастою, приблизно 3 хвилини. Зішкребіть масло з боків миски, перемішайте.
Продовжуючи збивати на низькій швидкості і додавайте частинами борошняно-горіхову суміш, замісіть тісто поки воно не стане однорідним.
Сформуйте тісто у диск товщиною в 1,5 см. Загорніть його у харчову плівку, покладіть у холодильник і залиште від 45 хв до 1 години. Тим часом підготуйте два деко, застеліть їх пергаментним папером, розігрійте духовку до 180 градусів. Насипте решту цукрової пудри у чисту миску.
Витягніть тісто із холодильника. Сформуйте кульки однакового розміру (з однієї столової ложки тіста). Викладайте їх на деко на відстані приблизно 3 см один від одного.
Випікайте печиво у розігрітій духовці 8 хвилин. Поміняйте між собою деко місцями, та переверніть, випікайте ще 7-8 хв.
Витягніть печиво та дайте охолонути на деко протягом 10 хвилин. Ще теплим, кожне печиво акуратно покладіть повністю у цукрову пудру та перекладіть на решітку. Дайте повністю охолонути, ще приблизно 15 хвилин, а потім знову покладіть у цукрову пудру.
Корисні поради
Ви можете замінити пекан тією ж масою інших горіхів. Це може бути мигдаль, волоські горіхи, кеш’ю, кедрові горіхи або фісташки. Або використовуйте будь-яку комбінацію цих горіхів.
Тісто можна зробити, сформувати з нього кульки і заморозити безпосередньо на деко. Потім перекладіть печиво в пакет або герметичний контейнер і зберігайте до 2 місяців. Випікайте замороженим, додаючи до часу випікання 1-2 хвилини. Ви також можете заморозити уже випечене печиво без цукрової пудри, повністю розморозьте перед тим, як покрити цукровою пудрою. Печиво можна зберігати в герметичній тарі при кімнатній температурі до 3 днів.
