Фото: lacocinadeleslie.comРисовий пудинг – це душевний десерт, який смакують у всьому світі. Класичний пудинг можна приготувати практично з будь-якого рису – від довгозернистого до круглого. До страви додають молоко, але щоб зробити веганську та безлактозну версію десерту, варто просто використати будь-яке рослинне молоко, наприклад, кокосове або мигдальне.
До деяких рисових пудингів додають яйця, які створюють ніжну текстуру заварного крему. Родзинки є стандартним доповненням, але допускаються й інші інгредієнти – подрібнені горіхи, сушена журавлина або сухофрукти.
Arroz con leche – мексиканська версія рисового пудингу, що готується зі згущеним молоком, корицею, цукром, ваніллю, родзинками. За бажанням також додають шоколад, масло, мускатний горіх або цедру лайма та апельсина. Не соромтеся експериментувати зі спеціями!

Інгредієнти
- 3 склянки молока
- 1 1/4 склянки води
- 1 склянка рису
- 2 палички кориці
- 400 г згущеного молока
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/2 склянки родзинок (замочені в теплій води)
- Мелена кориця і масло для подачі
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Налийте воду та молоко у велику каструлю, поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння.
Додайте рис, палички кориці, перемішайте та готуйте на повільному вогні, не накриваючи кришкою, до тих пір, поки рис не розм’якшиться, приблизно 20-30 хвилин. Зрідка помішуйте.
Коли рис стане м’яким, зніміть каструлю з вогню, видаліть палички кориці. Додайте згущене молоко, ванільний цукор, сіль і родзинки, перемішайте. Поверніть на повільний вогонь і варіть ще 10-15 хвилин або поки більша частина рідини не вбереться, а рис не стане схожим на пудинг.
Подавайте рисовий пудинг гарячим: розкладіть у гарні склянки, посипавши корицею та поклавши шматочок масла зверху.