Фото: mahatmarice.comДізнайется з нашого рецепту як приготувати класичну мексиканську орчату.
Інгредієнти
- 1 склянка довгозернистого білого рису
- 3/4 склянки мигдалю без шкірки
- Паличка кориці довжиною 5-8см
- 5 склянок води
- 1/4 склянки згущеного молока
- 1 ч. л. ванільного цукру
- Лід для подачі
- Мелена кориця
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Насипте рис та мигдаль у миску, додайте розламану на кілька частин паличку кориці. Залийте 4 склянками гарячої (але не киплячої) води. Накрийте миску і поставте в холодильник принаймні на 2 години, але бажано на ніч.
Потім блендером (ручним або ж стаціонарним) збийте суміш, поки вона не стане максимально однорідною. На це може піти 2-3 хвилини. Кориця розм’якне у воді, її не потрібно видаляти перед змішуванням. Перелийте суміш крізь дрібне сито у глечик.
Додайте склянку води, згущене молоко та ванільний цукор, розмішайте. Скуштуйте та додайте більше цукру або води, якщо потрібно.
Перед подачею додайте до глечика лід, ще раз перемішайте і подавайте у склянках, прикрасивши меленою корицею. Насолоджуйтесь!
