Рецепти

Маргарита класична

Напої
Tai's Captures/unspash

Дізнайтеся з нашого рецепут, як приготувати класичну мексиканську «Маргариту». Він розрахований на дві порції, але можете сміливо збільшувати кількість, зберігаючи пропорції, щоб задовольнити вашу компанію. 

Інгредієнти
  • 1/4 склянки текіли
  • 2 ст. л. свіжовичавленого соку лайма
  • 2 ст. л. нектару агави або 1 ст. л. простого сиропу (рецепт див. нижче)
  • 2 ст. л. холодної води
  • 1 лайм
  • 3 ст. л. морської солі

Приготування
Підготуйте келихи для коктейлів.На тарілку або на дошку насипте морську сіль. Найкраще використовувати сіль грубого помелу, оскільки вона менше прилипатиме до обідка, забезпечуючи ідеальний баланс смаків. Не використовуйте дрібну звичайну сіль, оскільки вона зробить напій дуже солоним.

Розріжте лайм навпіл. Відкладіть половину для того, щоб прикрасити келих, іншу половину ще рез розріжте – теж навпіл. Проведіть долькою по краю келиха. Переконайтеся, що він досить вологий, щоб сіль могла прилипнути.

Переверніть склянку і втисніть у сіль, щоб вона прилипала до краю. Помістіть підготовлений келих в холодильник, щоб охолодити.

Додайте кілька кубиків льоду в коктейльний шейкер. Додайте до шейкера текілу, сік лайма, нектар агави або сироп, холодну воду та енергійно струсіть протягом 20 секунд і перелийте в охолоджений келих. Прикрасьте долькою лайма. Насолоджуйтесь!

Для простого сиропу

Насипте цукор у сотейник, додайте воду. Нагрівайте суміш на середньому вогні, постійно перемішуючи дерев’яною ложкою, щоб цукор швидше розчинявся. Як тільки цукор повністю розчиниться, зніміть з вогню.

Налийте сироп в банку, остудіть. Відкладіть необхідну кількість для приготування «Маргарити». Решту накрийте кришкою до наступного використання. Сироп зберігатиметься приблизно три дні.