Рецепти

Суп з фрикадельками – Caldo de Albóndigas

2021-07-26 18:06 Цибуля Гострий перець
Фото: fidesdiariodigital.com
Caldo de albóndigas, тобто суп з фрикадельками – одна з найбільш відомих та шанованих душевних страв Мексики. Цей ароматний суп наповнений свіжими ароматами овочів, має глибокий смак завдяки насиченому бульйону, втамовує голод завдяки фрикаделькам з яловичини та рису.

В Мексиці такий суп їдять не тільки на обід, але й на вечерю або на пізній сніданок. Подавайте суп з теплими тортильями або хрусткими тостадами зі сметаною та тертим сиром. Caldo de Albóndigas можна приготувати заздалегідь та заморозити у контейнерах. Дізнайтеся з нашого рецепту як готувати найбільш шанований суп Мексики.

Інгредієнти
  • 450 г яловичого фаршу
  • 1/2 склянки довгозернистого білого рису
  • 1 чайна ложка солі, плюс більше, якщо потрібно
  • 2 чайні ложки меленого кмину
  • 5 зубчиків часнику, подрібнені
  • 3 літри яловичого бульйону
  • 4 стебла селери, подрібнені
  • 4 великі моркви, очищені та нарізані шматочками
  • 3 середні білі цибулини, нарізані четвертинками
  • 2 склянки подрібненої зелені (наприклад, мангольду, шпинату тощо)
  • 1 пучок кінзи, подрібненої

Приготування
Зберіть та підготуйте інгредієнти. Приготуйте фрикадельки. У середній мисці змішайте фарш, рис, сіль, 1 чайну ложку кмину та половину подрібненого часнику.

Використовуючи по 1 1/2 столової ложки суміші за раз, формуйте круглі фрикадельки, катаючи їх між долонями, поки не утвориться кулька. Робіть фрикадельки, поки не виростаєте увесь фарш.

Накрити фрикадельки поліетиленовою плівкою і відкладіть. Приготуйте суп. Налийте бульйон у велику каструлю, доведіть його до кипіння. Зменшіть вогонь, щоб бульйон ледь-ледь кипів. Додайте фрикадельки і обережно перемішайте, щоб вони не злиплися. Варіть 20 хвилин.

Додайте селеру, моркву, цибулю, решту подрібненого часнику і 1 чайну ложку кмину.
Варіть на повільному вогні приблизно 45 хвилин, поки овочі не стануть м’якими, а рис у фрикадельках не буде готовим. Додайте зелень на ваш вибір і варіть ще 15 хвилин. Скуштуйте суп і додайте ще солі, якщо потрібно. Додавайте кінзу безпосередньо перед подачею. Подавайте Caldo de Albóndigas дуже гарячим.

Варіації рецепту
Використовуйте для приготування фрикадельок комбінацію з яловичого фаршу та фаршу з мексиканських ковбасок чорізо. Оскільки ковбаски гострі, суп буде більш пікантним.
Можна використовувати замість яловичого курячий бульйон.

Цей суп буде ще смачнішим, якщо додати трохи свіжовичавленого соку лайма. Наріжте лайми на половинки або чверті, і подайте до супу, щоб кожен сам міг вичавити собі сік у тарілку.

Якщо ви віддаєте перевагу томатному бульйону, додайте в суп 2 склянки очищених, нарізаних кубиками помідорів разом з овочами.

Додайте в суп макарони (орзо, вермішель або спагеттіні), коли додаєте зелень. В такому разі, можливо, вам доведеться додати до супу приблизно 1 додаткову чашку бульйону.
Не соромтеся додавати до цього супу більше різноманітних овочів. Замість або на додаток до однієї чи двох великих морквин використовуйте зелений горошок, картоплю, нарізану кубиками, кабачки, подрібнену зелену квасолю або трохи капусти.

Обов’язково куштуйте та додавайте більше солі, якщо буде більше інгредієнтів. Якщо суп стає занадто густим, додайте ще рідини.