Фото: kiwilimon.com
Хочете зробити своє літнє меню яскравішим? Приготуйте Coctel de Camarones – це класичний мексиканський коктейль з креветок з гострим соусом, селерою, цибулею, огірком, авокадо та кетчупом.
Страва нагадує безалкогольну «Криваву Мері» з великою кількістю креветок. Вона ідеально пасує до літнього відпочинку на веранді, біля басейну або до вечірки у мексиканському стилі.
Coctel de Camarones – універсальна страва. Її можна їсти з кукурудзяними чіпсами начос – або ж вибирати виделкою шматочки креветок, потім шматочки авокадо, а потім їсти решту ложкою, ніби це гаспачо. Насолоджуйтесь!
Інгредієнти
- 450 г середніх креветок, сирих або варених
- Сіль
- 1 склянка подрібненої червоної цибулі
- 1 склянка очищеного, нарізаного кубиками огірка
- 1/2 склянки подрібненої селери
- 1 халапеньйо, подрібнений
- 1 банка (400 г) очищених консервованих помідорів або 1/2 склянки подрібнених свіжих помідорів
- 1/2 склянки кетчупу
- 1/4 склянки подрібненої кінзи
- 2 столові ложки соку лайма
- Від 1 до 4 столових ложок гострого соусу, такого як табаско, на свій смак
- 1 авокадо, нарізаний шматочками
Приготування
Якщо ви використовуєте відварені креветки, очистіть їх та переходьте до наступного кроку Якщо ви працюєте з сирими креветками, очистіть їх.
Якщо у вас є трохи більше часу і ви хочете, щоб ваші креветки були неперевершеними, використайте панцирі. Налийте в каструлю 6 склянок прохолодної води, підсоліть, додайте панцирі, доведіть до кипіння. Процідіть бульйон в окрему каструлю і варіть креветки у цій рідині.
Якщо ви хочете пропустити цей крок, просто доведіть до кипіння воду у каструлі, підсоліть (столова ложка солі на 2 літри води), додайте креветки і варіть 2-3 хвилини до повної готовності. Вийміть креветки, але не зливайте бульйон, він нам ще знадобиться.
Половину креветок наріжте великими шматочками, залишивши другу половину цілою.
Покладіть подрібнені креветки в миску з подрібненою цибулею, огірком, селерою, халапеньйо, помідорами, кетчупом, кінзою, соком лайма та гострим соусом. Акуратно перемішайте.
Як тільки вода, в якій варилися креветки, охолоне принаймні до кімнатної температури, потроху додайте її до коктейлю з креветок, поки він не досягне потрібної консистенції (знадобиться приблизно склянка рідини). Якщо ви використовуєте уже готові креветки, замість бульйону візьміть злегка підсолену воду – третина чайної ложки солі на склянку води.
Для подачі додайте сіль і гострий соус за смаком і акуратно перемішайте з подрібненим авокадо. Цілі креветки розкладіть зверху. Подавайте коктейль з креветок в келихах або в невеликих мисочках з чіпсами з тортильї.
Корисні поради
- Кетчуп – стандартний інгредієнт для мексиканського коктейлю з креветок, але його можна замінити на томатний сік.
- Цей коктейль зберігається в холодильнику не довше одного дня.
