Рецепти

Святкові фаршировані перці Chiles en Nogada

2021-06-15 15:20 Гострий перець Цибуля Свинина
Фото: yosoypuebla.com
Дізнайтеся з нашого рецепту як приготувати спеціальн мексиканську страву.

Інгредієнти

Для соусу nogada

Для подачі
2 маленьких граната або 1 великий
1 невеликий пучок петрушки

Приготування
Помістіть м’ясо у каструлю і залийте водою. Доведіть до кипіння на повільному вогні та варіть м’ясо до готовності близько 20 хвилин. Коли м’ясо звариться, вийміть його з каструлі і дайте йому охолонути. Бульйон збережіть.

Подрібніть інгредієнти для начинки. Наріжте м’ясо, цибулю, моркву, кабачки, картоплю та цукати однаковими кубиками. Подрібніть мигдаль дуже дрібно.

Приготуйте томатний соус. Помідори розріжте навпіл і покладіть в блендер, додайте склянку бульйону, змішайте до однорідності.

Розігрійте 3 столові ложки олії на сковороді на середньому вогні. Підсмажте цибулю протягом двох хвилин, потім додайте картоплю, перемішайте і тушкуйте ще п’ять хвилин.
Додайте подрібнене м’ясо і перемішайте. Потім додайте пюре з помідорів.

Додайте моркву, кабачки та родзинки і тушкуйте п’ять хвилин, поки томатне пюре не почне випаровуватися. Додайте горох, цукати або сухофрукти та мигдаль. Добре розмішайте.
Готуйте 15 хвилин, до готовності овочів. Якщо начинка стає занадто сухою до того, як всі інгредієнти будуть повністю готовими, додавайте бульйон по кілька столових ложок за раз.
Підготуйте перці до фарширування. Потримайте чилі над відкритим вогнем на конфорці. Коли вони почорніють з усіх боків, покладіть перці у пакет та щільно зав’яжіть, залиште на 15 хвилин.

Коли перці «пропітніють» у пакеті, з них легко можна буде зняти шкірку – відірвіть її або зішкребіть лезом ножа. Розріжте чилі уздовж з однієї сторони, обережно видаліть насіння. 

Приготуйте соус. Помістіть у блендер сметану, горіхи та корицю. Змішуйте до тих пір, поки соус не стане повністю однорідним.

Розріжте гранат, видаліть насіння. Подрібніть петрушку, залишивши кілька листочків для використання в якості прикраси.

Зберіть Chiles en Nogada. Наповніть кожне чилі достатньою кількістю начинки, щоб перець зміг закритися.

Помістіть по одному фаршированому чилі на кожну тарілку. Щедро налийте соус на кожен перець.

Зверху посипте зернами граната та подрібненою петрушкою. Прикрасьте 1 або 2 листочками петрушки.

Смачного!