Рецепти

Чилі Верде

Солодкий перець Гострий перець Цибуля
Фото: gob.mx
Дізнайтеся з нашого рецепту як приготувати  однуй з найгарячіших страв Мексики.


Інгредієнти
  • 900 г свіжих зелених перців чилі (наприклад, поблано)
  • 1/2 склянки води
  • 1 столова ложка оцту
  • 1 чайна ложка солі
  • 2-3 столові ложки смальцю або олії для смаження
  • 700 г курки або свинини без кісток (нарізаних невеликими кубиками)
  • 2 склянки томатільйо (очищені від лушпиння, крупно нарізані)
  • 2 склянки курячого або свинячого бульйону
  • 4 зубчики часнику (очищені і нарізані)
  • 1 середня цибулина (очищена і нарізана кубиками)
  • 1/2 чайної ложки меленого кмину
  • Сіль на свій смак
  • 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 чайної ложки цукру


Приготування
Підсмажте перці. Потрібно щось надзвичайно гаряче, щоб обсмажити чилі. Найкраще відкрите полум’я - наприклад, гриль, але ви також можете смажити їх на гарячій сковороді або під грилем у духовці.


Смажте чилі, часто перевертаючи їх. Готуйте, поки шкурки не почорніють і не покриються пухирями.


Шкірка не повинна бути рівномірно чорною, просто із темними плямами, а решта шкіри повинна виглядати дуже підрум’яненою.


На відкритому вогні або під грилем потрібно близько 10 хвилин, а якщо ви смажите їх на сковороді, від 15 до 20 хвилин.


Дайте чилі досить охолонути, а потім видаліть стебло та насіння. Перемішайте в блендері чилі з водою, оцтом і 1 чайною ложкою солі до однорідності. Відкладіть.


Нагрійте смалець або олію у великій сковороді на сильному вогні. Підсмажте м’ясо до хрумкої скоринки з усіх боків. Перекладіть м’ясо у тарілку, вистелену паперовими рушниками.


У великій каструлі з’єднайте м’ясо, зелений соус та томатільйо, готуйте чилі на повільному вогні 2 години, накривши кришкою.


Додайте решту інгредієнтів і тушкуйте додатково 2 години. Перевіряйте кожні 30 хвилин і додайте гарячої води, якщо це необхідно, щоб м’ясо постійно було у рідині
Подавайте чилі верде з теплими тортильями, рисом та квасолею.


Як варіант, на кроці 4 додайте картоплю, нарізану кубиками (приблизно такого ж розміру, як м’ясо) разом з бульйоном та іншими інгредієнтами. Картопля чудово поєднується зі смаками цієї страви, пом’якшує інтенсивність чилі. Інший варіант: подавайте чилі разом з картопляним пюре.