Приготування Підсмажте перці. Потрібно щось надзвичайно гаряче, щоб обсмажити чилі. Найкраще відкрите полум’я - наприклад, гриль, але ви також можете смажити їх на гарячій сковороді або під грилем у духовці.
Смажте чилі, часто перевертаючи їх. Готуйте, поки шкурки не почорніють і не покриються пухирями.
Шкірка не повинна бути рівномірно чорною, просто із темними плямами, а решта шкіри повинна виглядати дуже підрум’яненою.
На відкритому вогні або під грилем потрібно близько 10 хвилин, а якщо ви смажите їх на сковороді, від 15 до 20 хвилин.
Дайте чилі досить охолонути, а потім видаліть стебло та насіння. Перемішайте в блендері чилі з водою, оцтом і 1 чайною ложкою солі до однорідності. Відкладіть.
Нагрійте смалець або олію у великій сковороді на сильному вогні. Підсмажте м’ясо до хрумкої скоринки з усіх боків. Перекладіть м’ясо у тарілку, вистелену паперовими рушниками.
У великій каструлі з’єднайте м’ясо, зелений соус та томатільйо, готуйте чилі на повільному вогні 2 години, накривши кришкою.
Додайте решту інгредієнтів і тушкуйте додатково 2 години. Перевіряйте кожні 30 хвилин і додайте гарячої води, якщо це необхідно, щоб м’ясо постійно було у рідині Подавайте чилі верде з теплими тортильями, рисом та квасолею.
Як варіант, на кроці 4 додайте картоплю, нарізану кубиками (приблизно такого ж розміру, як м’ясо) разом з бульйоном та іншими інгредієнтами. Картопля чудово поєднується зі смаками цієї страви, пом’якшує інтенсивність чилі. Інший варіант: подавайте чилі разом з картопляним пюре.