Фото: theweatheredgreytable.comПропонуємо вашій увазі простий рецепт пікантного і насправді мексиканського гарніра.
Інгредієнти
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 моркви, очищені від шкірки і нарізані кубиками
- 1 невеликий зелений солодкий перець, нарізаний кубиками
- 1 невелика цибулина, подрібнена
- 3 зубчики часнику, тонко нарізані скибочками
- 2 склянки довгозернистого рису, добре промитого
- 1 ст. л. томатної пасти
- 2 1/2 склянки курячого бульйону
- 400 г нарізаних кубиками помідорів
- 220 г консервованого томатного соусу
- 3/4 ч. л. меленого кмину
- 1/2 ч. л. сушеного орегано
- Сіль
- Свіжомелений чорний перець
- 1/4 c. дрібно нарізаної кінзи (або петрушки)
Приготування
У великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Додайте моркву, солодкий перець, цибулю та часник, і тушкуйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане напівпрозорою, приблизно 5 хвилин. Додайте рис і томатну пасту і готуйте, помішуючи, 2-3 хвилини.
Влийте бульйон, помідори, нарізані кубиками, томатний соус, додайте кмин, орегано, чайну ложку солі та ½ чайної ложки перцю. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і зменште вогонь до мінімуму.
Тушкуйте, поки рис не звариться і рідина не вбереться, періодично помішуючи, приблизно 17 хвилин. Перед подачею прикрасьте кінзою.
