Рецепти

Arroz rojo - рис по-мексиканські

2021-07-08 11:30 Солодкий перець Гострий перець Цибуля Квасоля
Фото: theweatheredgreytable.com
Пропонуємо вашій увазі простий рецепт пікантного і насправді мексиканського гарніра. 

Інгредієнти
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 моркви, очищені від шкірки і нарізані кубиками
  • 1 невеликий зелений солодкий перець, нарізаний кубиками
  • 1 невелика цибулина, подрібнена
  • 3 зубчики часнику, тонко нарізані скибочками
  • 2 склянки довгозернистого рису, добре промитого
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 2 1/2 склянки курячого бульйону
  • 400 г нарізаних кубиками помідорів
  • 220 г консервованого томатного соусу
  • 3/4 ч. л. меленого кмину
  • 1/2 ч. л. сушеного орегано
  • Сіль
  • Свіжомелений чорний перець
  • 1/4 c. дрібно нарізаної кінзи (або петрушки)

Приготування
У великій сковороді на середньому вогні розігрійте олію. Додайте моркву, солодкий перець, цибулю та часник, і тушкуйте, часто помішуючи, поки цибуля не стане напівпрозорою, приблизно 5 хвилин. Додайте рис і томатну пасту і готуйте, помішуючи, 2-3 хвилини.

Влийте бульйон, помідори, нарізані кубиками, томатний соус, додайте кмин, орегано, чайну ложку солі та ½ чайної ложки перцю. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і зменште вогонь до мінімуму.

Тушкуйте, поки рис не звариться і рідина не вбереться, періодично помішуючи, приблизно 17 хвилин. Перед подачею прикрасьте кінзою.