Інгредієнти
для чипсів із тортильї
для сальси верде
- 100 грамів томатільйо
- 4 зубчики часнику
- 2 середні білі цибулини, розрізати на чотири частини
- 2 перці халапеньйо
- 1 ч. л. цукру
- 1 пучок кінзи
- Сіль, чорний перець за смаком
Приготування
Обсмажте розрізані тортильї. Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні та підсмажуйте трикутники невеликими порціями до легкої коричневої скоринки. Викладіть чіпси на деко, вистелене паперовим рушником. Злегка посипте сіллю.
Зробіть сальсу верде. Покладіть томатільйо, часник, цибулю та халапеньйо в каструлю та залийте водою, щоб покривала продукти на сантиметр. Доведіть до кипіння і варіть, поки томатільйо не стане м’яким – приблизно п’ять хвилин. Збережіть склянку рідини, решту злийте. Перекладіть вміст каструлі у блендер разом зі збереженою рідиною, цукром, кінзою, сіллю та перцем; збийте до однорідності.
Нагрійте 2 чайні ложки олії у великій сковороді на середньому вогні, викладіть на сковороду сальсу і варіть 5-10 хвилин до легкого загустіння.
Додайте на сковороду чіпси, обережно перемішайте, щоб усі вони були вкриті сальсою. Тримайте на вогні ще хвилинки три.
Подавайте відразу разом з авокадо або гуакамоле, сметаною, тертим сиром та підсмаженими яйцями.
