Фото: sweetysalado.comЯкий найкращий гарнір до мексиканських страв? Це зелений рис, приготований на курячому бульйоні з чилі, петрушкою, кінзою, цибулею та часником.
Рецепт розрахований на шість порцій, але не виключено, що ви зможете з’їсти все самотужки. Бо, по-перше, дуже смачно, і, по-друге, страва ідеально пасує до сніданку, обіду чи вечері.
Arroz Verde можна подавати як окремо, так і зі стейком чи квасолею. Ця страва насичена ароматами та вітамінами завдяки великій кількості зелені. За бажанням ви можете включити до Arroz Verde шпинат, та/або зелений горошок, зелений солодкий перець.

Інгредієнти
- 3 столові ложки оливкової олії
- 1 1/2 склянки довгозернистого рису
- 2 1/4 склянки курячого бульйону (або більше, залежно від рису, який ви використовуєте)
- 1 склянка подрібненої петрушки
- 1/2 склянки подрібненої кінзи
- 2 великі чилі поблано, без насіння, крупно нарізані
- 2 столові ложки подрібненої цибулі
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- Сіль на свій смак
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Покладіть петрушку, кінзу, поблано, цибулю, часник і 1/2 склянки курячого бульйону в блендер, змішайте до однорідності.
Нагрійте олію в каструлі з товстим дном на сильному вогні. Додайте рис і перемішайте, щоб усі зерна покрилися олією, розрівняйте лопаткою. Нехай рис злегка підрум’яниться
Перемішайте його і знову розрівняйте, щоб більше рису підрум’янилося.
Коли більша частина рису злегка підрум'яниться, додайте пюре з овочів і зелені, перемішайте. Нехай готується ще 1-2 хвилини.
Додайте в каструлю решту курячого бульйону. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Нехай рис готується на дуже повільному вогні протягом 15 хвилин або до повної готовності.
Зніміть каструлю з вогню, дайте йому настоятися протягом 20 хвилин. Розпуште рис виделкою і подавайте до столу.