Фото: brandnewveganЦей зігріваючий, пряний суп наповнений смаком та користю! Готується він швидко та просто в… мікрохвильовці! Найкраще те, що ви можете приготувати його лише за півгодини! Завдяки тому, що можна використовувати свіжі чи консервовані томати, цей суп можна готувати протягом усього року. Якщо вам буде мало гостроти, просто додайте більше порошку чилі.
Інгредієнти
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 2 середні моркви
- 1 середня картопля
- 1 червоний солодкий перець
- 300 мл овочевого бульйону
- 400 г червоної консервованої квасолі
- 400 г мілко нарізаних помідорів (взимку використовуйте консервовані)
- 1 ч. л. олії
- 1 ч. л. порошку чилі
- 1 ч. л. меленого кмину
- 1 ч. л. сушеного орегано
- мелений чорний перець
- сіль на власний смак
Приготування
Очистіть цибулю і наріжте дрібними шматочками, а потім очистіть від шкірки і розчавіть або дрібно наріжте часник (якомога дрібніше).
Очистіть моркву та картоплю, наріжте їх невеликими кубиками.
Помийте перець, видаліть серцевину та насіння, наріжте невеликими шматочками. Помістіть цибулю, часник, моркву та картоплю у миску, яку можна використовувати в мікрохвильовці, і добре перемішайте. Помістіть миску в мікрохвильову піч і готуйте на повній потужності протягом трьох хвилин.
Відкрийте банку з квасолею, відкиньте її на друшляк та промийте холодною водою. Відкладіть.
Додайте червоний перець, сіль, олію та порошок чилі в миску з овочами. Додайте кмин і орегано, перемішайте та поверніть у мікрохвильову піч ще на одну хвилину.
Потім додайте нарізані томати, овочевий бульйон і чорний перець. Знову добре перемішайте, потім готуйте ще 15 хвилин, перемішуючи через кожні п’ять хвилин.
Вийміть суп з мікрохвильовки. Скуштуйте, і додайте, якщо необхідно, більше чорного перцю, солі або порошку чилі.
Якщо вам більше подобаються крем-супи, то на цьому етапі потрібно збити його за допомогою блендера.
Додайте квасолю в суп, перемішайте і поверніть в мікрохвильовку, увімкнену на повну потужність, готуйте ще три хвилини, перемішайте суп через дві.
Вийміть суп з мікрохвильовки і дайте постояти хвилину перед подачею.
Подавайте з теплими тортильями, сметаною, подрібненою кінзою, шматочком лайму, гуакамоле, або іншими доповненнями на ваш смак!
Суп можна зберігати в холодильнику у щільно закритому контейнері протягом п’яти днів. Його також можна заморозити. Цей рецепт також підходить для веганської та вегетаріанської дієти.
