Інгредієнти для порції на 1,2 л
- 1,4 кг томатів, розрізаних на чотири частинки
- ½ склянки (50 г) подрібненої білої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 2 чилі серрано без стебла і насіння
- Морська сіль
- 1 ст. л. олії
Приготування
Поставте каструлю на середній вогонь, вилийте туди півсклянки (120 мл) води, покладіть помідори, цибулю, часник, чилі та сіль за смаком. Варіть, накривши кришкою, 20 хвилин. Перекладіть приготовлену томатну суміш у блендер і перемішайте до однорідності.
Поставте сковороду на середній вогонь, додайте олію та обережно вилийте приготовану у блендері суміш та ще півсклянки води (120 мл). Зменште вогонь і тушкуйте 10 хвилин, сальса готова.
