Ця сальса універсальна і є основою для багатьох рецептів. Ідеально вона пасує до епічного мексиканського сніданку Huevos Rancheros. Соус досить пікантний, але також в міру гострий. Як і в будь-якому соусі з чилі, сміливо додайте або зменшуйте кількість перцю на свій смак, таким чином регулюючи гостроту. Цю сальсу подають гарячою.
Приготування Поставте каструлю на середній вогонь, вилийте туди півсклянки (120 мл) води, покладіть помідори, цибулю, часник, чилі та сіль за смаком. Варіть, накривши кришкою, 20 хвилин. Перекладіть приготовлену томатну суміш у блендер і перемішайте до однорідності. Поставте сковороду на середній вогонь, додайте олію та обережно вилийте приготовану у блендері суміш та ще півсклянки води (120 мл). Зменште вогонь і тушкуйте 10 хвилин, сальса готова.