Фото: thespicehouse.comДізнайтеся з нашого рецепту, як приготувати справжній мексиканський маринад, який зарядить настроєм Мексики будь-який вид м'яса.
Інгредієнти
- 1/3 склянки білого оцту
- 1/3 склянки олії
- 1/3 склянки подрібненої кінзи
- 1/4 склянки води
- 3 зубчики часнику, подрібнені
- Сік 1 лайма
- 1 столова ложка кмину
- 1 столова ложка орегано
- 1 столова ложка солі
- 2 чайні ложки порошку чилі
- 2 чайні ложки чорного перцю
- 1 чайна ложка порошку чилі анчо
Приготування
Підготуйте всі інгредієнти. З’єднайте оцет, олію, кінзу, воду, часник, лайм, сіль, перець та спеції, перемішайте. Готово!
Час маринування м'яса залежить від типу їжі. Маринуйте яловичину, баранину, свинину приблизно від шести до 12 годин.
Птицю (курка, індичка і т.д.) слід маринувати до чотирьох годин.
Маринуйте рибу від 30 хвилин до однієї години.
Маринуйте креветки від 15 до 30 хвилин. Не маринуйте довше, інакше вони стануть кашоподібними.
Корисні поради
Завжди зберігайте їжу в холодильнику, поки вона маринується. Якщо ви будете готувати на грилі далеко від дому, краще мати з собою сумку-холодильник, де страви будуть зберігатися безпечно. Маринад хоч і містить кислоту, але не зашкодить розмноженню бактерій.
Після того, як маринад контактував з сирим м’ясом, його слід утилізувати. В жодному разі не використовуйте його повторно для овочів або як соус.
