Приготування Підготуйте всі інгредієнти. З’єднайте оцет, олію, кінзу, воду, часник, лайм, сіль, перець та спеції, перемішайте. Готово!
Час маринування м'яса залежить від типу їжі. Маринуйте яловичину, баранину, свинину приблизно від шести до 12 годин.
Птицю (курка, індичка і т.д.) слід маринувати до чотирьох годин.
Маринуйте рибу від 30 хвилин до однієї години.
Маринуйте креветки від 15 до 30 хвилин. Не маринуйте довше, інакше вони стануть кашоподібними.
Корисні поради Завжди зберігайте їжу в холодильнику, поки вона маринується. Якщо ви будете готувати на грилі далеко від дому, краще мати з собою сумку-холодильник, де страви будуть зберігатися безпечно. Маринад хоч і містить кислоту, але не зашкодить розмноженню бактерій.
Після того, як маринад контактував з сирим м’ясом, його слід утилізувати. В жодному разі не використовуйте його повторно для овочів або як соус.