Фото: conejoenlaluna.orgСальса – один із найпростіших і найбезпечніших способів скуштувати коників, якщо ви боїтеся їсти комах цілими. Чапулінес додають текстури та поживності страві. Ця сальса з кониками за рецептом із Оахаки ідеально підходить для того, щоб показати, наскільки смачними можуть бути коники!
Інгредієнти
- 500 г томатільйо, чищених та вимитих
- 3 ст. л. олії
- ¼ склянки (25 г) подрібненої білої цибулі
- 3 зубчики часнику, очищених від шкірки
- 4 перці чилі моріта або чипотле, без стебла та насіння
- ¼ склянки (25 г) сушених коників
- 1½ чайної ложки морської солі
- 1 ст. л. свіжого соку лайма
Приготування
У 2-літрову каструлю налийте півсклянки води (120 мл) та додайте томатільйо, доведіть до кипіння. Зменште вогонь до середнього і варіть, накривши кришкою, 20 хвилин, періодично помішуючи.
Нагрійте олію на великій сковороді на сильному вогні. Викладіть цибулю і часник, зменште вогонь і смажте, постійно помішуючи, поки часник і цибуля не стануть золотисто-коричневими, викладіть їх на тарілку. Додайте на сковороду чилі і підсмажте перці приблизно одну хвилину або поки колір не зміниться на яскраво-червоний, відкладіть їх на тарілку. Потім підсмажте на сковороді коників приблизно п’ять хвилин, поки вони не стануть хрусткими.
Покладіть у блендер усі інгредієнти, додавши 180 мл води та сіль. Збивайте до однорідності, додайте сік лайма. Смачного!
