Рецепти

Тако з куркою та сальсою з авокадо

Курятина Авокадо Гострий перець
Фото: Xavier Crook/unsplash
Ви любите тако і прості рецепти? Тож маємо дещо чудове для вас. Ці тако з куркою та вершковою сальсою з авокадо дуже легко готувати і вони мають неперевершений смак. Нехай вас не бентежить маринад, до якого входять лише сік лайма та сіль, адже ви відчуєте всю повноту смаку! Курка має приємний цитрусовий присмак, який ідеально доповнюється м’якою сальсою гуакамоле.

Інгредієнти
Для сальси:

Для м’яса:
  • 4 невеликих курячі грудки
  • 4 лайми
  • 1 ч. л. солі

Додатково
  • 12 кукурудзяних або коржів з борошна
  • 4 лайми для подачі.

Приготування
Розріжте курячи грудки навпіл уздовж, відбийте трошки, щоб м’ясо було однакової товщини. Покладіть курку в миску, вичавіть лимонний сік, посоліть. Перемішайте і поставте миску в холодильник на годину.

Розігрійте сковороду із двома столовими ложками олії на середньому вогні. Смажте грудки приблизно по 4 хвилини з кожної сторони або поки м’ясо добре не підрум’яниться і не буде повністю готовим.

Приготуйте сальсу. Дрібно поріжте помідори та цибулю. Помідори відкладіть, їх додають до сальси в останній момент, коли всі інші інгредієнти уже змішані.

Покладіть усі інгредієнти для сальси до блендера і змішайте до однорідності. Якщо сальса виходить занадто густа, додавайте по дві столові ложки води, поки не отримаєте потрібну консистенцію.

Викладіть сальсу в миску, акуратно вмішайте подрібнені помідори.

Подача
Наріжте курячу грудку тонкими смужками. Розігрійте тортильї та накрийте їх чистим рушником, щоб вони залишалися теплими. Покладіть по три шматочки курки на кожну тортилью і зверху одну або дві столові ложки сальси з авокадо. Подавайте зі шматочками лайма поруч.

Корисні поради
Замість кукурудзяної тортильї ви можете використовувати пшеничні. Їх можна купити або приготувати за нашим рецептом. Використовуйте більше або менше перцю чилі, щоб контролювати гостроту сальси.