Приготування сальси Попередньо розігрійте духовку до максимальної температури. Викладіть томатільйо на деко, поставте його на найвищий рівень у духовці, випікайте 20 хвилин. Через 10 хвилин перемішайте, щоб переконатися, що томатільйо готуються рівномірно. Вони повинні бути злегка обвугленим і змінити колір із зеленого на світло-жовтий. Дістаньте томатільйо із духовки та відкладіть. Підсмажте на чистій сухій сковороді всі чилі близько однієї хвилини, поки краї трохи не потемніють. Покладіть перці у миску або каструлю та залийте їх окропом, залиште на 20-30 хвилин. Як перці стануть дуже м’якими, дістаньте їх та відкладіть. У блендері змішайте запечені томатільйо, чилі і часник до стану однорідного пюре. Додайте сіль за смаком, (приблизно одну чайну ложку). У вас вийде приблизно дві склянки або 720 мл сальси.
Приготування курки У 6-літрову або більшу каструлю помістіть курку, три зубчики часнику, цибулю та сіль і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до середнього, накрийте кришкою і варіть приблизно 45 хвилин, поки курка не стане м’якою і повністю готовою. Дістаньте курку з бульйону, щоб вона охолола. Після того, як курка остигне, відділіть м’ясо від кісток та розірвіть його на шматочки вручну, відкладіть. У великій мисці збийте міксером чи вінчиком яєчні білки до м’яких піків. На цьому етапі маса стає схожою на піну. Вона біліє, виглядає більш стійкою, але все ж залишається дуже м'якою. Після того, як білки правильно збиті, продовжуючи збивати, додайте до них усі жовтки, відкладіть.
Процідіть чотири склянки бульйону крізь сито в окрему каструлю, доведіть до кипіння. Потім додайте томатільйо та варіть приблизно 20 хвилин, поки вони не стануть дуже м’якими. У ступці з’єднайте та подрібніть до стану пасти 2 зубчики часнику, кмин і шафран. Додайте цю суміш до томатільйо в бульйон. Повільно та обережно вмішайте яйця та добре перемішуйте на повільному вогні, поки яйця не приготуються, це забере 10 - 15 хвилин. Суміш спочатку буде дивною і непривабливою, здаватиметься сирою, але потім текстура стане ніжнішою. Додайте подрібнену курку і продовжуйте помішувати, поки вона не прогріється. Додайте сіль за смаком. Суп подається у мисці із теплими тортильями та сальсою.