Фото: kiwilimon.com
Один із найулюбленіших літніх овочів – кабачок – його обожнюють не лише в багатьох країнах, а й на різних континентах. Як самі кабачки, так і квіти кабачків – популярний інгредієнт багатьох мексиканських страв.
Кабачки - calabaza – вирощували ще в доіспанській Мезоамериці. Сам овоч родом із північної Мексики, а саме з Оахаки.До Європи кабачок потрапив в XVI столітті разом з іншими «дивами» з Нового Світу.
Квіти кабачків використовуються по-різному, наприклад: у кесадильях, емпанадах та супах.Зокрема, яскраві і смачні жовті квіти використовують для приготування цього супу, літнього, проте поживного завдяки бекону та кукурудзі- Sopa de flor de calabaza. Зазвичай цей суп готується з вершками, але ми пропонуємо зробити його легшиим, використавши курячий бульйон.
Інгредієнти
- 40 г масла, крупно нарізаного
- 80 г бекону дрібно нарізаного кубиками
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 5 зубчиків часнику, дрібно нарізаних
- 1½ літра (6 склянок) курячого бульйону
- 20 квітів кабачків, квітки відокремити від кабачків. Кабачки тонко нарізати; квіти, окрім 4 штук, подрібнити
- 2 качани кукурудзи, зрізати зерна
- 2 стиглих помідори, крупно нарізані
- 1 склянка кінзи, дрібно нарізаної
- Оливкова олія
- Маринований халапеньйо для подачі
Приготування
Розтопіть масло у великій каструлі на середньому вогні, додайте бекон, цибулю та часник, перемішайте та смажте 3-5 хвилин.
Додайте бульйон, кабачки, подрібнені квіти, кукурудзу та помідори. Варіть, поки овочі не стануть м’якими, на це піде 5-7 хвилин.
Додайте кінзу і приправте сіллю та перцем на свій смак. Розлийте суп по мисках, додайте одну столову ложку оливкової олії в кожну миску, прикрасьте цілою квіткою кабачка і подавайте гарячим.
В окремий мисці подайте маринований халапеньйо, щоб кожен міг додати гостроти страві на свій смак.
