Рецепти

Мексиканський суп з квітами кабачків – Sopa de flor de calabaza

Свинина Курятина Гострий перець Цибуля
Фото: kiwilimon.com

Один із найулюбленіших літніх овочів – кабачок – його обожнюють не лише в багатьох країнах, а й на різних континентах. Як самі кабачки, так і квіти кабачків – популярний інгредієнт багатьох мексиканських страв.

Кабачки - calabaza – вирощували ще в доіспанській Мезоамериці. Сам овоч родом із північної Мексики, а саме з Оахаки.До Європи кабачок потрапив в XVI столітті разом з іншими «дивами» з Нового Світу.

Квіти кабачків використовуються по-різному, наприклад: у кесадильях, емпанадах та супах.Зокрема, яскраві і смачні жовті квіти використовують для приготування цього супу, літнього, проте поживного завдяки бекону та кукурудзі- Sopa de flor de calabaza. Зазвичай цей суп готується з вершками, але ми пропонуємо зробити його легшиим, використавши курячий бульйон.

Інгредієнти

Приготування
Розтопіть масло у великій каструлі на середньому вогні, додайте бекон, цибулю та часник, перемішайте та смажте 3-5 хвилин.

Додайте бульйон, кабачки, подрібнені квіти, кукурудзу та помідори. Варіть, поки овочі не стануть м’якими, на це піде 5-7 хвилин.

Додайте кінзу і приправте сіллю та перцем на свій смак. Розлийте суп по мисках, додайте одну столову ложку оливкової олії в кожну миску, прикрасьте цілою квіткою кабачка і подавайте гарячим.

В окремий мисці подайте маринований халапеньйо, щоб кожен міг додати гостроти страві на свій смак.